Аграрії Дніпропетровщини можуть отримати допомогу

Фермери області можуть отримати грошову допомогу. Все завдяки новій програмі підтримки малих агровиробників. Ті, що обробляють від 1 до 120 га або тримають від 3 до 100 корів.

Щоб долучитись, необхідно подати заявку на сайті ГАР – Державного аграрного реєстру. Про це стало відомо на брифінгу у Дніпропетровській ОДА.

«В Україні запрацювала єдина цифрова платформа для сільгоспвиробників – Державний аграрний реєстр. Щоб долучитись, достатньо кількох хвилин. У результаті можна отримати доступ до інформації про наявні програми підтримки», – наголосила начальник управління департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Любов Климович. В

она додала: зараз йде прийом заявок на отримання допомоги, яку фінансує Євросоюз. Її розмір – 3100 грн на гектар сільгоспугідь або 5300 грн на кожну корову. Повертати гроші не треба. За отримані кошти аграрії зможуть відремонтувати техніку, купити насіння для посівної, дизельне пальне, добрива, корми.

«Державний аграрний реєстр – дуже зручна платформа. На ньому вже зареєструвалися 200 наших учасників, – розповів заступник голови асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області Олександр Чебанов. – Вдячні державі за підтримку. Такі програми поширені у Євросоюзі, а тепер є й у нас. Ця допомога суттєва та своєчасна».

Дедлайн подання заявок на участь у програмі підтримки – 15 листопада 2022 року. Програма поширюється на всю Україну, крім тимчасово окупованих територій та офіційно визнаних зонами бойових дій.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *