Цього року на Дніпропетровщині медики «швидкої» прийняли понад 60 пологів

2022 року бригади екстреної медичної допомоги Дніпропетровщини прийняли понад 60 пологів. Народилося 32 дівчинки та 31 хлопчик. Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

«Для наших медиків пологи поза лікарнею завжди хвилюючі. Вони повинні відключити емоції, бути сконцентрованими, діяти швидко та виважено. Від цього залежить життя двох людей», – наголосив генеральний директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.

У «швидких» та будинках найчастіше народжували жінки у Кам’янському та Криворізькому районах. Там було по 16 таких випадків.

«Часто жінки народжують поза медзакладом, бо пізно звертаються до лікарів. Нині корективи вносить і війна. Наприклад, у Криворізькому районі у породіллі почалися сутички, коли поліцейські вивозили її з-під ворожого обстрілу. У безпечному місці на них уже чекала швидка. Прямо в ній лікар прийняв пологи. Народився хлопчик», – розповів Радій Шевченко.

Він додав, що бригади області працюють на нових швидких. Там все необхідне, щоб моніторити стан жінки та немовляти, за необхідності – надати першу допомогу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *