До уваги кам’янчан: що буде з цінами на гречку та цукор

Гречка, яка з початку року подорожчала вдвічі, має подешевшати у жовтні. Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький упевнений, що підстав для зростання цін на цукор до кінця року немає. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
Ціни на гречку
Висоцький повідомив, що навесні аграрії відреагували на дефіцит гречки і засіяли в 1,5 рази більше за площу порівняно з минулим роком.
“Зараз збирання гречки тільки розпочалося, обмолочено 8% площ, зібрано майже 12,6 тис. тонн. Загалом очікується зібрати 140 тис. тонн. У тому, що внутрішнє споживання становить 100-110 тис. тонн. Відповідно Україна повністю забезпечить себе гречкою, ще й сформує резерв. Тому вже у жовтні, коли крупа буде оброблена та надійде до споживача, очікуємо зниження ціни”, – сказав він.
Ціни на цукор
Висоцький заявив, що ціни на цукор суттєво не зміняться. За його словами, цього року, незважаючи на всі труднощі через війну, аграрії посіяли 180 тис. га цукрових буряків.
Це дозволяє виготовити близько 1 млн 100 тис. тонн цукру, що повністю покриває його внутрішнє річне споживання. Крім того, за рахунок високого врожаю минулого року сформовано запаси. Тому дефіциту цукру в Україні точно не буде. Факторів для зростання цін як мінімум до кінця року немає”, – вважає заступник міністра.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *