На Дніпропетровщині росіяни планували “Таврію”

Служба безпеки України затримала агентів РФ, які працювали над запуском прокремлівського медіа-центру “Таврія” на півдні України, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко. Про це пише “Інтерфакс-Україна”.
“Кіберфахівці СБУ нейтралізували російську агентуру, яка займалася підготовкою до запуску мобільного центру інформаційних диверсій на півдні України”, – розповів Дехтяренко у п’ятницю у відеоповідомленні у телеграм-каналі української спецслужби.
За його словами, основним завданням медіа-центру було поширення на території регіону прокремлівської пропаганди через телеграм-канали, програми онлайн-телебачення та радіомовлення.
“Ці ресурси повинні були використовуватися для виправдання агресії РФ та поширення дезінформації про ситуацію на фронті. Встановлено, що ворожий проект мав діяти під виглядом так званого медіа-центру “Таврія” та охоплювати аудиторію Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської областей та тимчасово окупованого Криму”, – наголосив речник СБУ.
Дехтяренко наголосив, що надалі ворог планував розширити деструктивний контент і на Кіровоградську область.
“За даними слідства, до організації інформаційно-підривної діяльності причетні двоє мешканців Києва, які потрапили в поле зору спецслужб РФ завдяки публічній підтримці агресії проти України. Один із ворожих агентів на початку вторгнення передавав своєму російському куратору інформацію про дислокацію сил оборони в Києві”, – уточнив речник СБУ.
Потім, як розповів Дехтяренко, зловмисник отримав нове завдання – розробити план створення прокремлівського медіа-центру, до злочинної діяльності він залучив свого спільника, який у свою чергу сформулював концепцію та алгоритм реалізації проекту “Таврія”.
За словами спікера української спецслужби, одного з агентів РФ повідомлено про підозру до колабораційної діяльності та держзраду, обвинувальний акт щодо нього направлено до суду.
“Іншого агента повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Вирішується питання обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – додав Дехтяренко.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *