Якщо ваша родина – запеклі м’ясоїди і не може уявити собі тарілку супу без хліба з намазкою, то рецепт курячого паштету саме для вас. Для цього не потрібно купувати продукт великими партіями у магазині, а легко можна приготувати закуску вдома. І потішити домашніх натуральним продуктом!
Цей паштет з курки, приготовлений без використання автоклава, може зберігатися в холодильнику. Але, запевняємо, вже скоро ви готуватимете нову порцію! Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 5-6 півлітрових баночок домашнього паштету.
Для приготування курячого паштету в домашніх умовах підійдуть різні частини птиці. Ви можете взяти грудку, філе стегенця або стейки.
Складові
Курка 700 г, Куряче серце 600 г, Куряча печінка 600 г, Сало 150 г, Цибуля 200 г, Морква 200 г, Сіль 1,5 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Мускатний горіх 0,5 ч. л.
Приготування
Залийте курячі серця водою, доведіть до кипіння і варіть півгодини. Так само приготуйте курячу печінку. Час її приготування – 10 хвилин після закипання.
Обсмажте дрібно нарізане сало на сковороді 2-3 хвилини. Потім всипте нарізану цибулю, обсмажуйте ще кілька хвилин. Після цього додайте натерту моркву, перемішайте і готуйте 7 хвилин.
Наріжте курку, пропустіть її через мясорубку, або подрібніть блендером. Перекладіть у чисту миску.
Так само подрібніть готові субпродукти і зажарку. Змішайте інгредієнти з фаршем із курки.
Додайте сіль, перець, мускатний горіх і 100 мл бульйону, що залишився після приготування серця. Добре перемішайте інгредієнти.
Викладіть заготовку в чисті банки, не доходячи до краю 1 см. Закрутіть кришками, поставте їх на дно каструлі, покрите рушником. Залийте водою і варіть на слабкому вогні 4 години після закипання.
Безумовно, сало робить курячий паштет з морквою та цибулею ще більш ароматним, смачним та поживним. Підійдуть навіть обрізки сала. Приготований продукт допоможе, коли захочеться з’їсти ситний бутербродик з намазкою або навіть подати цікаву закуску на святковий стіл.