Народний ленд-ліз у Кам’янському

Про нові партії допомоги українським військовим зі США та Польщі повідомив лідер профспілки Металургів Каметсталі, волонтер Олег Нагорний.

«Передали чергову міжнародну допомогу для українських вояків.
Від відомого громадського діяча Леоніда Бройтмана (Leonid Broytman) з міста Кам’янське (Дніпропетровська область) отримали чергову партію важливих військових речей з США. Це стало можливим завдяки пані Ользі Сальман (Olga Salman) з Нью-Йорку, доньці одного з колишніх керівників агломераційного виробництва ДМК Михайла Сальмана. Вона об’єднала вихідців з Кам’янського, що мешкають у Сполучених Штатах Америки.
Особливістю цього американського пакету допомоги стали крутезні засоби цифрового зв’язку (рації) BAOFENG DF-F8HP, яких потребують наші захисники. Також в цей пакет увійшли багато препаратів: кровоспинні засоби, лангети, тактичні шкарпетки, здавлюючі пов’язки для кінцівок, медичні рукавички, вологі серветки, присипки для шкіри, індивідуальні марлеві пов’язки та засоби гігієни, а також тактичні футболки. Серед тих, хто взяв участь у формуванні вище вказаного пакету з США, хотілося б відзначити родину Агинських-Биленко, які за особисті кошті придбали одну з рацій.
Ця допомога вже поїхала на передову в один з добровольчих підрозділів УДА ЗСУ, що боронить українську землю на півдні.
Польський ленд-ліз від організації fundacja Stratpoints (м.Познань), яку очолює генерал-лейтенант Mirosław Różański, був спрямований в іншому напрямку – до одного з підрозділів територіальної оборони з Кам’янського на сході країні. Батальон ТРО в лавах Збройних Сил України виконує поставлені завдання на передовій. В ньому воює багато мешканців міста, які є працівниками нашого металургійного підприємства ДМК.
Безпосередню участь у формуванні пакету допомоги взяли наші добрі друзі, військові у відставці Marek Napierała і Wiesław Dziepak. Завдяки ним українські вояки отримали комплекти тактичної форми стандарту НАТО та термобілизну, теплі шарфи та шкарпетки, фляги з котелками, фільтри для очищення води, засоби гігієни та медичні препарати (обезболюючі, кровоспинні та ін.), упаковки з вологостійкими сірниками, засоби від комах, охолоджуючі пластирі, каву (великі упаковки) та багато іншого, чого потребують військові у польових умовах війни.
Наші бійці дуже вдячні за небайдужість та допомогу Україні у скрутний час. Дякуємо США! Дякуємо Польща! Дякуємо всім, хто розуміє, що перемога у війні з росією може бути лише спільною! Ми обов’язково переможемо! Далі буде…», – написав Нагорний у своєму фейсбуці.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *