У Кам’янському відкрилася Стіна Пам’яті (фото)

Сьогодні у Кам’янському відкрилася експозиція, присвячена пам’яті нашого земляка, який загинув за свободу та незалежність України.
У вестибюлі ліцею №37, що на Соцгороді, відкрилася Стіна Пам’яті колишнього учня цього навчального закладу Максима Самойловича. Максим закінчив школу у 1995 році, пішов працювати, відслужив термінову службу у Збройних Силах України, обзавівся сім’єю. Незабаром після початку Антитерористичної операції на Донеччині добровольцем пішов на фронт. 12 вересня 2016 року під Маріуполем, прикриваючи своїх товаришів, загинув під час обстрілу українських позицій. На його честь сьогодні ліцей № 37 носить ім’я Максима Самойловича, 2017 року на будівлі було встановлено меморіальну дошку.

доска
У сьогоднішній церемонії відкриття Стіни Пам’яті взяли участь секретар міськради Наталія Ктитарова, директор Департаменту з гуманітарних питань Наталія Рева, депутати міськради Михайло Підгурський та Олександр Самойлович (батько Максима). Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання вшанування пам’яті тих, хто загинув за Україну. Наталія Ктитарова зазначила, що Максим Самойлович – справжній взірець для наслідування, герой нашої країни. Олександр Самойлович подякував керівництву міста та ліцею за те, що зберігають світлу пам’ять про його сина, для якого Україна справді була понад усе.

акция

Почесне право перерізати символічну стрічку та відкрити Стіну Пам’яті було надано Ктитаровій та Самойловичу.

ленточка
– Мій син пішов на фронт добровольцем, навіть не попередивши мене, я дізнався про його майбутній відхід від офіцерів військкомату. Своє рішення він пояснив коротко: ніхто, крім нас. І сьогодні його пам’ять шанує не лише наша родина. Адже він віддав своє життя за всіх нас, за Кам’янське, за Україну, – каже Олександр Самойлович.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *