Рецепт дня: Лаваш з фаршем та овочами

Коли немає настрою возитися з тестом, можна приготувати лаваш із фаршем. Проста та невибаглива страва з величезною кількістю начинки! Підійде і для лінивої вечері, і як обід до школи або на роботу.

До речі, начинку для лінивого лаваша з фаршем ви можете змінювати залежно від ваших уподобань. Замість яловичого фаршу підійде курячий. Можете спробувала приготувати навіть рибний варіант! Овочі обирайте будь-які: болгарський перець, капуста, морква. Можна додати зелений горошок, з ним коржик з лаваша в розрізі виходить особливо ефектним!

Для приготування лаваша з фаршем на сковороді вам знадобляться два круглі лаваші різних розмірів. Один ви використовуєте як основу, він повинен бути більшим. А другий — менший, для накриття начинки. Невелике коло можна вирізати і з великого лаваша, додавши залишки до начинки.

Складові
Яловичий фарш 200 г, Соняшникова олія 50 мл, Часник 2 зуб., Цибуля 0,5 шт., Сіль 0,5 ч. л., Каррі 0,5 ч. л., Лаваш 2 шт., Сир твердий 50 г, Огірки мариновані 1 шт. л., Листя салату за смаком, Помідор 1 шт., Сметана 2 ст. л., Кетчуп за смаком, Соус чилі за смаком,, Консервована кукурудза 2 ст. л.

Приготування
Поставте сковороду на повільний вогонь і розігрійте олію.

Пропустіть через прес часник і обсмажуйте його пару хвилин. Дрібно наріжте цибулю, додайте її до часнику. Обсмажуйте до прозорості цибулі.

Додайте на сковороду яловичий фарш, сіль, каррі та 3 ст. л. кетчупу. Періодично помішуючи, обсмажуйте інгредієнти до готовності фаршу.

На великий круглий лаваш викладіть по черзі фарш, трохи кетчупу, пару крапель соусу чилі, нарізаний солоний огірок, кукурудзу, листя салату, сметану, помідор, тертий сир.
Накрийте меншу начинку лавашем, злегка притисніть. Загорніть краї великого лаваша, формуючи коржик.

Змастіть сковороду невеликою кількістю олії і обсмажте коржик до рум’яності з двох сторін (спочатку вниз швом).

Якщо ви не любите гостре, виключіть з інгредієнтів соус чилі. А менш калорійну страву можна зробити, використовуючи грецький йогурт замість сметани.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *