В університеті Кам’янського пройшла посвята у студенти

Понад 200 першокурсників Дніпровського державного технічного університету сьогодні прийняли посвяту в студенти.
Лише вчора вони покинули стіни рідних шкіл, а зараз роблять перші, ще невпевнені, але самостійні кроки коридорами і сходами славетного вузу з понад 100-річною історією.
На студентів чекають аудиторії і лабораторії, лекції та колоквіуми, а кваліфіковані викладачі, вчені, професори, кандидати наук допоможуть розібратися у премудрощах обраної спеціальності, щоб за кілька років дипломований спеціаліст з честю ніс високе звання випускника державного технічного університету Кам’янського.
В.о. ректора університету, доктор технічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Віталій Гуляєв щиро привітав першокурсників зі вступом до вузу, побажав їм сміливо йти обраним шляхом до своєї мрії, а для навчання та змістовного дозвілля в університеті створені всі умови.
Сьогодні здобуття освіти для молодих людей – це фронт студентів і викладачів. Адже після перемоги саме молоді, спеціалістам, випускникам вишів доведеться відбудовувати країну, виводити її на якісно нові рівні виробництва, залучати нові розробки і технології.
«Металургія в Україні є, була і буде, – звертаючись до студентів, наголосив генеральний директор Каметсталь Дмитро Липпа. – У нас є ідеї щодо розширення та модернізації виробництва. І ми будемо їх проводити. Навіть у кризовий для країни період, комбінат продовжує працювати, тримає свій СталевийФронт та приймає на роботу фахівців. Серед них – випускники навчальних закладів, зокрема і нашого університету». Так, з початку нинішнього року на Каметсталь Групи Метінвест працевлаштувалися понад 370 молодих співробітників.
Незважаючи на нинішні нелегкі часи, життя триває, молодим людям потрібно обирати професію та отримувати якісну освіту, дбаючи про своє майбутнє. А ще – у Кам’янському державному технічному університеті вирує яскраве студентське життя: проходять численні культурні та спортивні заходи, активно діє студентський парламент. Спілкуючись з головою парламенту, другокурсником Іллєю Безцінним, стає зрозумілим, що тут виховують не лише інженерів, а й всебічно розвинених особистостей, які вдало поєднують навчання та цікаве дозвілля.
«Наразі освіта дуже потрібна. І які б випробування не стали перед студентами, перед університетом, я впевнений, що ми все подолаємо і вийдемо ще сильнішими, – говорить Ілля. Тут кожен знайде справу за інтересом, зможе розкрити свої таланти, проявити себе. А учням, які вважають, що в університеті їм буде складно, хочу сказати: не бійтеся, приходьте на улюблену спеціальність. Наші педагоги зрозуміло пояснюють, класно навчають. Тому бажаю всім вірити у власні сили, прислухатися до свого серця і власними руками будувати своє майбутнє!».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *