Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пиріг з вівсянки та яблук

Вранці багатьох школярів не можна загнати за стіл. Таке відчуття, ніби вони вночі щось їдять, адже будь-який сніданок їх зовсім не спокушає. Щоправда, бувають і винятки. Наприклад, від піци на сковороді вони ніколи не відмовлялися, та й пиріг з вівсянки їм напевне сподобається. Адже до вівсяної каші діти навіть не торкаються!

Рецепт цієї випічки вам сподобається одразу.  Пиріг із вівсянки можна приготувати, коли в запасі трохи більше часу, ніж зазвичай. На все про все йде від сили година.

Складові
Вівсяні пластівці 200 г, Молоко 400 мл, Яйце 2 шт., Цукор 40 г, Сіль 1 щіп., Розпушувач 10 г, Яблука 2 шт

Приготування
Вівсяні пластівці залийте молоком (теплим або кімнатної температури). Перемішайте та залиште на декілька хвилин. Вони мають набрякнути. Тим часом збийте яйця із цукром, сіллю та розпушувачем.

Розм”яклі пластівці перемішайте. До них перелийте яєчну суміш. Знову все вимішайте до однорідності. Форму для випікання змастіть шматочком вершкового масла. В неї перелийте тісто. Вівсяне тісто розподіліть по дну форми. Зверху прикрасьте його ягодами та фруктами. Наприклад, можна використати заморожені чорниці, малину, смородину. Також додайте і яблука, попередньо нарізані кубиками.

Готуйте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Злегка остудіть його у формі, а потім обережно дістаньте. Сніданок готовий, кличте рідних до столу!

Не менш цікавим на смак пиріг з вівсянки виходить із сухофруктами. Додайте в тісто жменьку родзинок, подрібнену курагу або фініки. Дайте тісту хвилин 5–10 постояти, а потім відправляйте його в духовку. Випічка виходить вологою та м’якою. Полийте її згущеним молоком і подавайте до столу. Діти будуть у захваті!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, вручили стипендії (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Щорічно у Кам’янському призначається стипендія виконавчого комітету міської…

2 години ago

Кам’янчанок запрошують для участі в освітній програмі “Зростай 2.0”

Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради інформує, що в рамках проєкту Good…

5 години ago

Кам’янське втратило захисника

Сумну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "11 вересня внаслідок ворожого обстрілу, виявивши стійкість та мужність…

6 години ago

Кам’янські спортсмени стали призерами чемпіонату Європи з кіокушин-кан карате

7 та 8 вересня в Румунії пройшов Чемпіонат Європи з кіокушин-кан карате OPEN KYOKUSHIN-KAN EUROPEAN…

6 години ago

Кам’янське долучиться до Всесвітнього дня прибирання

20 вересня Кам’янське, як і вся Україна, традиційно долучиться до всесвітнього дня прибирання. Основна мета – формування…

6 години ago

У День міста в Кам’янському народився один малюк

Породіллю привітав міський голова Андрій Білоусов. "Щороку вітаємо матусь, які народили немовлят у День міста.…

7 години ago