Categories: Це цікаво

Перша в Україні екранізація коміксу: “Максим Оса” скоро в кіно (відео)

Перша в Україні екранізація коміксу Ігора Баранька «Максим Оса та золото Песиголовця» режисера Мирослава Латика  виходить  укіно до Дня українського козацтва. Це трилер, щедро приправлений козацькими пригодами, детективними елементами та мотивами дарк фентезі.

Історія створення фільму тягнеться з 2012-го року: за цей час у нього змінилися не лише кілька продюсерів, але й режисер. Фільмування завершив продюсер Валерій Боровик, для якого «Максим Оса та золото Песиголовця» став першим продюсерським досвідом.

«Усе почалося з того, що я, зовсім неочікувано, навіть для самого себе, взяв компанію-виробника фільму HanzhonkovFilm. Я одразу ж поринув у новий для мене світ кіно: почав відбирати людей, адже усі ті, хто був дотичний до створення першої версії фільму,  від нього відійшли, а актори сильно змінилися візуально і мало були схожі на своїх героїв. Фактично, ми все почали з нуля. Врешті-решт нам вдалося знайти дуже гарну команду, створити новий сценарій і активно почати роботу, щоб вкластися в затверджені заздалегідь графіки з Держкіно. Були спроби долучити до зйомок режисера Івана Сауткіна, який починав роботу над фільмом кілька років тому, та він вирішив відмовитися. Врешті, ми почали роботу з Мирославом Латиком, з обмеженим бюджетом та дуже стислими термінами. Спочатку я попросив команду  по-максимуму використати матеріал, який залишився від попередньої команди, адже це були досить дорогі зйомки із залученням фахівців з-за кордону. У підсумку, ми відзняли історію з чистого листа, покладаючись на залишкові кошти, які становили близько третини  від загального бюджету на стрічку», – розповів генеральний продюсер фільму Валерій Боровик.

Буремні, небезпечні, а часом і хуліганські пригоди Максима Оси приковують погляд вже з першого кадру. Історія відчайдушного, рішучого та скаженого козака – чи не перший український глядацький художній фільм, де переважає сучасна героїка, у якій вдало поєднуються елементи детективу, трилеру, фентезі та дорослої казки.

«Максим Оса та золото Песиголовця» – це вибухове поєднання жанрів. Пригодницький детектив, трилер, екшн з сучасним, але автентично українським поглядом режисера на історію. Ми віримо, що глядач гідно оцінить це унікальне кіно, а ми, у свою чергу, разом із нашими партнерами, компанією Кіноманія, зробимо все, аби про реліз стрічки дізналось якомога більше українців. Впевнена, Максим Оса, як уособлення справжнього українського воїна, – героїчного, мужнього, іронічного та незламного, – стане прикладом для кожного з нас», – коментує Надія Коротушка, керівниця напряму кінотеатральної дистрибуції FILM.UA Distribution.

У ролях: Василь Кухарський, Ольга Макеєва, Володимир Ющенко, Володимир Гурін, Сергій Деньг, Альбіна Корж, Анастасія Михальчук.

Давньоукраїнська автентичність, дух 17-го століття, козацький побут та купа нерозгаданих таємниць – «Максим Оса та золото Песиголовця» у кіно з 13-го жовтня.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі та області закривають цирки

Цирки зачиняються: вже не працює розважальний заклад в Кривому Розі, в Дніпрі закриється наступного тижня.…

20 хв. ago

Рецепт дня: Лікер «44» у домашніх умовах

Магічне число в сьогоднішньому рецепті визначає все: кількість інгредієнтів та час приготування напою. Озбройтеся ним,…

50 хв. ago

Де в понеділок, 20 травня, не буде світла в Кам’янському

АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку з виконанням профілактичних робіт відбудеться тимчасове припинення електропостачання…

1 годину ago

Леся Нікітюк у коротенькій сукні спричинила фурор в Одесі своїми нескінченно довгими ніжками

Українська телеведуча Леся Нікітюк потішила користувачів приємним контентом. Зокрема, днями ведуча побувала в Одесі. Знаменитість прогулялася вулицями…

2 години ago

Лікар назвав топ непотрібних аналізів та розповів, скільки вони коштують

Дуже часто українці стикаються з тим, що лікар призначає непотрібні аналізи, які тільки розлучають вас…

2 години ago

22 сертифікати на придбання житла та майже 127 млн грн на ремонт осель мешканців Дніпропетровщини

Державній ініціативі "єВідновлення" виповнився рік. Нею передбачені кошти на ремонт і відбудову житла українців. Того,…

3 години ago