Співвласники Каметсталі передали телеканал один одному?

В Україні під час війни може з’явитись новий телеканал. Запускають новий канал екс-співробітники медіагрупи “Україна”, про припинення діяльності якої заявив її власник Рінат Ахметов ще у липні.
Одним із творців каналу називають Юрія Сугака, екс-головного редактора “Новинної Групи Україна”.
“Компанія, яка відкриває канал, називається “Мі – Україна”. Людина 200 там буде з-поміж колишніх співробітників медіа-холдингу “Україна”. Але Ахметов до цього не має відношення. Менеджмент новий. Хто реальний власник – поки що незрозуміло”, – розповіло джерело “Країни”.
За його словами, новий телеканал вже набирає журналістів і зі старту має намір потрапити до ефіру національного телемарафону.
При цьому студія нового каналу, напевно, розміститься на вул. Корольова у Києві — там же раніше була студія “Україна 24”.
Водночас, журналіст-розслідувач Володимир Бондаренко вважає, що Ахметов передав свій телеканал Новинському.
«В Україні буде новий телеканал, який запускають екс-співробітники медіагрупи “Україна”, зокрема Юрій Сугак, екс-главред “Новини Групи Україна”.
Розвиватиме новий телеканал ТОВ “МІ-УКРАЇНА”, директором та власником якого 6 вересня став Петренко Ігор Ігорович.
Ігор Петренко кілька років є головним редактором сайту realist.online, який разом із сайтом Апостроф та телеканалом Апостроф ТВ входить до медіахолдингу людини на ім’я ФІЛІПЧУК ВАСИЛЬ ОЛЕКСАНДРОВИЧ.
ВАСИЛЬ ФІЛІПЧУК голова наглядової ради ГО “МІЖНАРОДНИЙ ЦЕНТР ПОЛІТИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ”, директором з внутрішньої політики якого є Ігор Петренко.
6 вересня Ігор Петренко викупив у Василя ФІЛІПЧУКА фірму ТОВ “ГЛАС-МЕДІА”, яка розвиває realist.online, тобто Ігор Петренко та ВАСИЛЬ ФІЛІПЧУК тісно пов’язані.
Проте я сумніваюся, що кар’єрний дипломат ФІЛІПЧУК, як і його головний редактор Петренко самостійно потягнуть фінансування телеканалу, в якому вже зараз “Людина 200 там працюватиме з числа колишніх співробітників медіа-холдингу “Україна” — повідомляє сайт країна та детектор-медіа.
У зв’язку з цим цікаво, що ВАСИЛЬ ФІЛІПЧУК та НОВИНСЬКИЙ ВАДИМ ВОЛОДИСЛАВОВИЧ — бенефіціари у ТОВ “ЄВРОПЕЙСЬКА МЕДІА ГРУПА”, що розвиває сайт Апостроф та телеканал Апостроф ТВ.
Тобто, щоб замаскувати контроль на новим телеканалом, побудованим на базі ахметівської “України”, ВАДИМ НОВИНСЬКИЙ міг сховатися за Ігорем Петренком — головним редактором та менеджером свого партнера ВАСИЛЯ ФІЛІПЧУКА», – пише Бондаренко.
Нагадаємо, Рінат Ахметов та Вадим Новинський у Кам’янському контролюють підприємства Каметсталь та Южкокс.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *