У Кам’янському чоловік 30 разів на день розплачувався в магазинах чужими картками

Заводський суд Кам’янського ухвалив вирок чоловікові, який знайшов на вулиці чужі банківські картки і не знайшов нічого кращого, як промотати всі гроші у місцевих магазинах.

Цей вирок опубліковано у Єдиному реєстрі досудових рішень.

Відомо, що 3 квітня цього року обвинувачений знайшов біля будинку 19 на вулиці Звенигородській 2 банківські картки «РАЙФФАЙЗЕН БАНК» та «ПУМБ». Чоловік не довго думаючи вирушив з ними до найближчого магазину «24 години», розташованого на вулиці Звенигородській, 17. Оскільки карти були зі спеціальним чіпом, ними можна було розраховуватися безконтактно.

Першою пішла карта «ПУМБ». Чоловік зробив першу покупку на 55 гривень. Побачивши, що гроші на карті є, за хвилину зробив ще одну покупку, вже на 83 гривні. Через 10 хвилин він вирішив випробувати долю та скупився вже на 527 гривень. Вийшло. Тоді за хвилину скупився ще на 512 гривень, а потім ще на 270 гривень.

На цьому “щасливчик” не зупинився, вирішив випробувати другу картку – “РАЙФФАЙЗЕН БАНК”. Він вирушив до магазину «Асорті», що на вулиці Ніжинська, 16А, де зробив дві покупки на 191 гривню та на 277,30 гривень. Увечері він повернувся до магазину «24 години», де знову скупився карткою «ПУМБ» на 55 гривень. Після чого в цьому магазині вирішив випробувати і другу карту. І тут, як кажуть, «Остапа понесло». Чоловік зробив 21 покупку! І всі вони були здійснені з інтервалами за 1-2 хвилини. Покупки недорогі, від 86 до 250 гривень, але з огляду на їх кількість сума вийшла пристойною.

Закінчилась його закупівельна епопея у цигарковому кіоску на проспекті Тараса Шевченка, де він скупився на 148 гривень карткою «ПУМБ». Загалом чоловік спустив з обох карток 6 628,30 гривень. Звісно, ​​такі махінації було неможливо вічно продовжуватися.

З’явилася власниця карти та звернулася із заявою до поліції. Чоловіка спіймали. Його засудили за ст. 185 ч. 4 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), скоєне в умовах військового стану), та засудили до п’яти років позбавлення волі. Але оскільки обвинувачений розкаявся і співпрацював зі слідством, його звільнили від відбування покарання, і призначили випробувальний термін тривалістю 1 рік.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *