З початку війни у Кам’янському працевлаштували понад 3000 осіб

За 200 днів війни служба зайнятості працевлаштувала понад 18 000 громадян, з них понад 3000 претендентів на працевлаштування в Кам’янському.

З початку запровадження військового стану статус безробітного на Дніпропетровщині отримали майже 38 000 осіб, з них близько 7 000 осіб, які виїхали з районів проведення бойових дій. З 24 лютого 18600 осіб було забезпечено роботою, у т.ч. майже 2200 переселенців (65,4% мають довідку усередині переміщеної особи).

Переважно пошукові системи знайшли роботу в сільському господарстві, оптовій та роздрібній торгівлі, переробній промисловості, охороні здоров’я та соціальної допомоги. Роботодавці отримали кваліфікованих трактористів, продавців, водіїв, електрогазозварників, сестер медичних, вантажників, бухгалтерів тощо.

Станом на 9 вересня на обліку перебувають майже 2,9 тис. осіб, які мають довідку внутрішньо переміщеної особи. З початку війни на професійне навчання направлено 2100 безробітних, із них 177 внутрішньо переміщених осіб; видано 7 ваучерів для проходження навчання за рахунок цього документа за спеціальністю “Медсестринство” та 2 ваучери для навчання за професією “Кухар”.

Ухвалено 119 рішень щодо надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування безробітних на нові робочі місця.

Служба зайнятості продовжує реалізовувати програму підтримки роботодавців, які забезпечують роботу внутрішньопереміщених осіб. Наразі 438 роботодавців скористалися програмою, які працевлаштували 1308 усередині переміщених осіб. Усі пропозиції роботи – на сайті служби зайнятості: https://www.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy та у телеграм-каналі «Робота зараз»: https://t.me/worknowdcz.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *