На Дніпропетровщині продовжується посівна

На Дніпропетровщині триває посівна озимина. Аграрії працюють у всіх районах області. Вже засіяно понад 173 тис. га полів озимою пшеницею, житом, ріпаком. Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

«Аграрії Дніпропетровщини продовжують боронити продовольчий фронт. Незважаючи на війну та всі складнощі. Виростили та зібрали ранні зернові. Нині у полях сіють озимі. Закладають основу майбутнього врожаю 2023 року», – наголосив перший заступник голови Дніпропетровської ОВ Володимир Орлов.

Він додав, що в області майже завершили сіяти озимий ріпак. Виконали 92% робіт. Засіяли понад 116 тис. га полів. Пшениці посіяли вже 57,3 тис. га – 12% від запланованого.

Свою битву за майбутній урожай почало й одне з фермерських господарств Новомосковського району. Голова агропідприємства Валерій каже, що нинішні ранні зернові та ріпак вже зібрали. Зараз настав час сіяти пшеницю.

«Наш фронт тут. Відповідальність величезна. Країна має бути із зерном та хлібом. Тому техніка на полях ми працюємо», – сказав Валерій.

Він додав, що пшеницю почали сіяти трохи раніше, ніж звичайно. Щоб до морозів вона підросла і набралася сили. Погодні умови сприяють волозі. Планують посіяти ще трохи озимого ячменю.

Завершать посівну сільгоспвиробники у середині жовтня. Як і минулого року планують засіяти озимими понад 700 тис. полів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *