Майже 6 тис дітей із тимчасово окупованих територій навчаються онлайн у школах Дніпропетровщини

У школах Дніпропетровщини навчаються майже 6 тис. дітей, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях. 243 – екстерном, решта – дистанційно. Це хлопці із Херсонщини, Донбасу та Луганщини.

Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

Дітей зарахували до освітніх установ регіону за заявою батьків. Найбільше таких учнів у школах Дніпра та Кривого Рогу. Вони залишаються в окупації, але здобувають українську освіту, наголосила заступник голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб.

«Встановлення зв’язку з дітьми, які живуть в окупації, – це важливо. Вчитель проконсультує свого учня, за необхідності допоможе та підтримає. Наше завдання – не лише знання, а й емоційний стан дитини», – сказала Ольга Горб.

Дистанційне навчання – це шкільний тиждень за розкладом, підключення до уроків онлайн та виконання домашнього завдання. Екстерни план планують самостійно. Вони навчаються за програмою класу та виконують усі щорічні контрольні роботи. За потреби підключаються до консультації з учителем. До навчання у школах регіону розпочали і 12 тисяч дітей-переселенців.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *