У супермаркетах Кам’янського все ще можна знайти російські товари

З початку війни Україна відмовилася від багатьох російських товарів. Так, кам’янчани більше не знайдуть продукцію фірми «Єрмоліно», пиво «Балтика», дитяче мило та порошки «Ушастый нянь» та багато іншого. Але все ж таки не всі товари, які вироблені в країні-агресорі, або так чи інакше пов’язані з фірмами росіян, покинули полиці наших магазинів.

Так, в АТБ Кам’янського можна зустріти сирки та йогурти “Агуша”, молочну продукцію “Простоквашино”, шампуні “Чиста лінія”, чай Сurtis.

Згідно з даними сайту відкритих даних “Опендатабот”, “Агуша” належить російській компанії ТОВ “Вімм-Білль-Данн Продукти Харчування”, “Простоквашино” – АТ “ДАНОН РОСІЯ”, “Чиста лінія” – російському бізнесмену Павлу Галанту, Сurtis – ТОВ ” МАЙ”.

Звичайно, більшість цих товарів вироблені в Україні і мають українські етикетки, ось тільки гроші від їх продажу йдуть до Росії. Визначити приналежність бренду Росії можна самостійно за штрих-кодом. Якщо на ньому перші цифри 482 – це товар, вироблений в Україні, якщо числа починаються з 46 – це продукт, зроблений в Росії. Також в Україні створили мобільний додаток Push to Leave, який визначає російські бренди. За допомогою програми можна відсканувати штрих-код або QR-код на товарі прямо в магазині перед покупкою.

“Опендатабот” навів список популярних російських (або пов’язаних з РФ) брендів і російських компаній або громадян, яким вони належать:

– Чай: Greenfield, Test, Принцеса Нурі, Принцеса Гіта, Принцеса Канді, Принцеса Ява (компанія “Орімі”); Curtis, Richard, Майський, Лісма (компанія “Май”).

– дитяче харчування та товари: “Тема”, “Агуша”, “Засинайко” (компанія “Вімм-Білль-Дан”); “Фіксикі” (ОА “Аероплан”); “Некусайка” (компанія “ЮПЕКО”).

– Молочні продукти “Диво”, “Веселий молочник” (компанія Вімм-Білль-Данн); “Простоквашино” (“Данон Росія”).

– косметика Faberlic (російський підприємець Олександр Нечаєв); “Чиста лінія”, “Оксамитові ручки” (компанія “Unilever”); “Рецепти Бабусі Агафі” (бізнесмен Андрій Трубніков).

– пиво “Жигулі” та “Балтика” (російські торгові марки); “Старий Мельник”. (“Пивоварня Москва-Ефес”).

– медичні препарати: Діоксидин (“Валента Фармацевтика”); Віферон (ТОВ “Ферон”).

– Продуктові лінії: напівфабрикати “Єрмоліно” (“Інвест Альянс”); макарони “Макфа” (підприємець Валерій Юрійович).

– торговельні мережі Суші wok та Євразія (Олексій Фурсів); Кава Хауз (Тімур Хайрутдінов). –

побутова хімія “Раптор” (ТОВ “ЮПЕКО”); “Вухатий нянь”, Sarma (“Невська косметика”).

– одяг Gloria Jeans (Володимир Мельников); O’stin (“Спортмайстер”); Oodji (Дмитро Гарбузов та Дмитро Єрмаков); Henderson (Рубен Арутюнян); Respect (засновник – Сергій Порутчик).

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *