До уваги кам’янчан: суттєво змінилися ціни на цукор

В Україні змінилася ціна на цукор. Популярний продукт виріс у вартості на 3 гривні за кілограм в порівнянні з серпнем.

Про це свідчать дані сайту Мінфін.

На скільки подорожчав цукор

Разом з іншими продуктами виріс в ціні і цукор.

Минулого місяця його можна було придбати за 31,35 грн, а зараз – по 34,78 грн. Максимальна вартість цукру зафіксована в супермаркетах Метро – 35,74 грн., а мінімальна – у торговельній мережі Ашан – 33,90 грн.

Можна побачити, що, якщо купувати цукор відразу по 10 кілограмів – то ціна буде дешевше. Так, в “Епіцентрі” вартість кілограма обійдеться в 31 гривню, якщо відразу брати великий обсяг.

В Україні суттєво змінилися ціни на цукор: скільки він зараз коштує

Вартість цукру в Україні (скріншот)

Що буде з цінами на цукор

Так, аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин повідомила, що Україна здатна забезпечити себе цукром самостійно, оскільки для цього є працюючі цукрові заводи і необхідні посіви цукрових буряків. Але ціни можуть трохи зрости.

Дефіциту цукрового піску в країні не передбачається.

“З одного боку, значно зростає вартість природного газу, який є важливою складовою у виробництві цукру. З іншого боку, будемо мати достатню пропозицію при обмеженому попиті в порівнянні з попередніми роками. Тому виробники цукру будуть змушені піднімати ціну на цукор, щоб отримати хоча б мінімальний рівень рентабельності. І саме закриття 10 цукрових заводів свідчить про те, що балансувати виробникам цукру буде важко”, – сказала Литвин.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *