У Дніпрі розгорівся новий б’юті-скандал через збільшені губи

Усі пам’ятають історію про те, як у Дніпрі дев’ятикласниця вколола собі косметичну олію у губи, після чого перенесла кілька операцій. Медики дивом врятували їй обличчя. Але нещодавно розгорівся новий б’юті-скандал ще з однією дівчиною через ін’єкції краси, яка теж хотіла змінити свої губи. Щоправда, у цьому випадку вона звернулася до професійного косметолога. Як все було і чому з нею трапилося лихо, передає Дніпровська панорама.

Косметолог запевнила, що все вийде у кращому вигляді
Вероніка мріяла про гарні, “соковиті” губи, хотіла трохи підкоригувати свою зовнішність. Її не влаштовувала подарована природою форма губ, від чого та зважилася на одну з дорогих послуг косметолога зі збільшення та корекції губ. Дівчина сподівалася, що побачить у дзеркалі те відображення, про яке мріяла. Потрапивши до люксового топ-майстра, вона висловила свої побажання. Фахівець запевнив, що все вийде у найкращому вигляді. Однак у кінцевому результаті форма губ була просто понівечена.

Грудки, гематоми, місцями «провалений» препарат, що на додаток підкреслювала повна асиметрія. У відповідь на неякісно виконану послугу майстер розводив руками і знімав з себе всі звинувачення.

Косметолог прикривалася тим, що у цій помилці винна лише природна форма губ самої дівчини, мовляв, нічого іншого з ними зробити було просто неможливо.

Вартість процедури, біль, час та нерви ніхто Вероніці так і не відшкодував.

Як прокоментувала цей випадок, сама постраждала:
Це просто жах якийсь, ти приходиш до люксового майстра і платиш пристойні гроші за послугу, яку тобі надають неякісно! І було б ще виправдання, якби я із «бухти барахти» впала цьому косметологу на голову. Але я попередньо записувалася на прийом, щоб вона провела мені консультацію, і ми погодили, чи можна буде зробити так, як я хочу!

У результаті я залишилася з жахливими губами і без грошей. Я звернулася за допомогою та консультацією до іншого майстра, який поставив вердикт – повне розчинення. Тепер мені потрібно пережити жахливий біль, щоб вивести препарат повністю і робити все заново, заново платити гроші! Терпіти біль та щодня бачити у дзеркалі своє жахливе відображення!

Дівчатка, прошу вас, не повторюйте моїх помилок. Будьте пильні та особливо уважно підходьте до вибору косметолога. Не довіряйте своє тіло і обличчя будь-кому.

Коментар косметолога для тих, хто хоче збільшити губи

Кореспондент Дніпровської панорами взяв коментар у відомого українського косметолога Лейли Гасанової:

Перший випадок. З приводу школярки, яка вколола собі у нижню губу косметичну олію для обличчя. Це був гучний випадок, який стався у Дніпрі минулого року.

Я бачила цю дівчинку в новинах, і була просто шокована тим, на що можуть йти люди. Тут є така проблема, що наша молодь зараз дуже піддається впливу в питаннях про всі ін’єкції краси.

Звичайно, комусь не дозволяють батьки, у когось просто немає грошей. Але я хочу здивувати вас. Не лише молодь, а й дорослі люди можуть зробити із собою щось самостійно. Але саме в цьому випадку, це природно, в жодному разі не можна повторювати, не можна нічого вводити в губи або в своє обличчя, крім перевірених косметичних препаратів, які пройшли перевірку. І це має робити професіонал!

Випадок із дівчинкою школяркою міг би закінчитися страшним лихом. Якби своєчасно лікарі не надали допомоги, то у дівчинки просто загноїлося б все обличчя, трапився б некроз. Тобто відбулося відмирання тканин, в результаті дівчинці знадобилася б не одна пластична операція, оскільки тканини було б вже неможливо врятувати і було б понівечено все обличчя.

Хочу сказати кілька слів про дорослих людей. Дуже часто я стикаюся з повідомленнями, де мене просять дати рекомендацію щодо того чи іншого препарату. Люди зізнаються, що хочуть самі собі зробити ін’єкції у домашніх умовах самостійно.

Природно, у таких випадках я не даю жодних порад, не рекомендую жодних препаратів, а навпаки, пишу про те, що робити подібні процедури самостійно ні в якому разі не можна. Це є небезпечним для вашого здоров’я. Навіть якщо ти професійний косметолог, ти не можеш зробити ін’єкції собі сам, це вкрай важко. Зрозуміло, що коли ти в цій професії, ти сам несеш за себе відповідальність і у разі, якщо ти сам із собою щось зробиш, весь удар ти візьмеш виключно лише на себе. Але якщо ти даси комусь або якусь рекомендацію на будь-який продукт і не дай Боже, щось із цією людиною трапиться – винен будеш саме ти, бо порадив знову таки, саме ти.

Небезпеки під час того, як ти робиш сам собі ін’єкції, дуже багато. Перша полягає в тому, що неякісних препаратів дуже багато: куплених в інтернеті незрозуміло де, незрозуміло у кого. Це можуть бути якісь підробки, той самий чорний ринок. Виходить, що ти незрозуміло, що можеш ввести собі в обличчя. Далі, ти просто не знаєш, який препарат для чого призначений.

Був дуже гучний випадок, коли жінка купила щось в інтернеті, думаючи про те, що це просто якась біоревіталізація, яку потрібно проколоти в обличчя, щоб зволожити шкіру. Як виявилося, це був пілінг, і жінка просто спалила собі обличчя. Дуже добре, що в цьому випадку теж вчасно втрутилися хірурги і спробували врятувати зовнішність, проте жінка понівечена на все життя.

Друга велика небезпека – це те, що ти не знаєш, які зони безпечні для введення препарату. Ти можеш засліпнути, можеш «добитися стану, як у цієї дівчинки – дев’ятикласниці», тобто отримати некроз, а можеш просто померти.

Наразі немає певного віку для процедур. Можуть звертатися як 15-ті, так і 16-ті. Вони можуть приходити на процедуру з дозволу батьків. Моя думка з цього приводу подвійна. Якщо йдеться про контурну пластику губ і обличчя, то це має бути за показаннями, якщо щось заважає дівчинці і впливає на її самооцінку. Якщо процедура їй допоможе і батьки не проти, то я можу прийняти її на процедуру.

Але, якщо це просто поголовно «аби зробити», у таких випадках я відмовляю, тому що я проти подібного і вважаю, що контурна пластика повинна бути ну хоча б з 18-ти років.

Якщо говорити про ботулотоксин, то є ботокс, я вважаю, що тут вікових обмежень немає. З умовою, що в людини є певні свідчення і є серйозні заломи, є схильність до зморшок, краще зробити процедуру раніше.

Якщо говорити про різні біоревіталізації, ходові ін’єкційні процедури по шкірі, то тут уже вікова категорія бажано повинна починатися, на мою думку, з 23-х та 25-ти плюс.

Окрема тема проведення навчань. Як показує практика, здебільшого проводять групові навчання, де набирають по десять осіб. Звичайно, навчання далеко недешеве і коли людина приходить з нуля і хоче всьому навчитися – віддає останні гроші, але в кращому випадку він отримає одну модель. В результаті, пізніше, він просто починає відразу працювати, оскільки грошей на додаткові навчання у нього просто немає. Виходить, що на виході з подібних навчань ми отримуємо неякісного фахівця.

Моя головна відмінність у цьому плані полягає в тому, що я не проводжу групові навчання, виключно індивідуальні, щоб від мене виходив майстер із поставленою рукою, який пройшов практику.

Щодо косметологів, які користуються особливою популярністю. Так, дійсно, є такий фактор, а так само є фактор інстаргам-сторінок, які зараз більшість знає і розуміє як вести, просувати, знають як має виглядати контент, що продається.

Дівчатка, на жаль, ніяк не можуть перевірити подібних фахівців за винятком рекомендацій. На жаль, часто вони просто йдуть на картинки, які дуже сильно відфотошоплені або навіть вкрадені в іншого майстра. В результаті вони стикаються з тим, що одержують те, чого не хотілося б отримати нікому. Це дійсно дуже велика проблема, але ми не можемо ніяк на це вплинути. Таке було, є й буде. Мало того, таке навіть прогресуватиме. Чому? Така тенденція полягає в тому, що з часом, чим більше у майстра клієнтів та прибутку, тим більше його ставлення стає недбалим і він починає працювати не на якість, а на кількість.

Щодо другого випадку з дівчиною Веронікою. Це дуже поширений випадок, який потім дуже важко виправити. Ось ця техніка «плоский бант», за якою всі продовжують працювати, навчати призводить до таких наслідків. Коли модель або клієнт опускає голову, ми можемо спостерігати порожні боки верхньої губи і дуже наповнений препаратом центр верхньої губи. Тут саме мінуси цієї техніки.

Ми отримуємо грудки, нерівномірний розподіл препарату. На своїх навчаннях я показую таку техніку для того, щоб показати як НЕ треба робити, після чого демонструю іншу техніку, в якій потрібно працювати, щоб не допускати подібних помилок та наслідків. Чи залежить кінцевий результат від природної форми губ? Безперечно, дуже сильно.

Цей косметолог дала обіцянку дівчині, що виконає її запит, чого в жодному разі робити не можна. Я ніколи не даю обіцянок. До мене завжди приходять з якимись фотографіями та проханнями повторити так само. Мені доводиться витратити якийсь час, щоб донести до клієнта те, що кожна людина індивідуальна, як і її форма губ. А на фотографії – зовсім інша людина, відповідно до своєї форми губ. Ваш результат залежатиме від того, які ваші губи у вихіднику, від нього ми і відштовхуватимемося.

Варто зважити на те, що ми не можемо значно виправити форму, лише відкоригувати, десь щось приховати, десь щось підкреслити. Якщо клієнт має якісь претензії до моєї роботи, то я обов’язково їх вислухаю. Якщо я розумію, що мною була допущена помилка і людина потребує корекції, я роблю її завжди власним коштом. З цим проблем ніяких немає, тому що мені важлива моя репутація, мені важливо те, як люди будуть про мене відгукуватися.

Слава Богу, у моїй практиці жодних фатальних помилок, на кшталт некрозу чи понівечених осіб, не було. Зрозуміло, що є моменти, де потрібно трохи підкоригувати, доробити. Я не вважаю це помилкою, особливо тоді, коли ти ведеш свого клієнта до кінця і можеш прийняти свою роботу до кінцевого, гарного результату. Я завжди намагаюся виходити на діалог, якщо це все об’єктивно, адекватно, але коли я розумію, що людина просто виносить мозок необґрунтованими претензіями, тоді я можу відмовитися від подальшої допомоги, так скажемо. Я вважаю, що саме так і мають робити фахівці.

На жаль, трапляються випадки, коли майстри кидають своїх клієнтів на підлогу шляху і я вважаю, що це пов’язано саме з некомпетентністю майстра, коли необхідно доопрацювати, виправити роботу, а він просто не розуміє, як це зробити через відсутність знань і практики. Такі майстри можуть просто зникнути, не відповідати і люди просто змушені шукати собі нових спеціалістів.

Моя думка така, що якщо майстер припустився помилки, він повинен її або відшкодувати, або виправити. Професія косметолога справді дуже складна. Ти всі 24 години переживаєш за всіх, морально це дуже тяжко. На своїх навчаннях я озвучую всі нюанси та можливі наслідки у разі, якщо зробити щось не так. Багатьох це дуже відштовхує та відбиває будь-яке бажання цим далі займатися.

Потрібно мати дуже стійку психіку, щоб брати на себе всю відповідальність, так само вміти заспокоювати своїх клієнтів так як практично всі клієнти не розуміють і не розбираються і після процедури з’являється безліч питань, на які тобі щоразу доводиться відповідати. Це шалено стресова робота і існує помилкова думка, що якщо я стану косметологом, я дуже багато зароблятиму. Ні це не так. Вам доведеться дуже багато вкласти насамперед у своє навчання та розвиток, а потім дуже багато віддати емоційно та морально. Якщо говорити про мене, то я дуже люблю свою професію, мені дуже подобається те, що я роблю і я дуже рада, що я змогла рано визначитися, ким я хочу бути. Але те, ким я зараз є в жодному разі, не є кінцевим етапом, мені є куди рости, і я обов’язково докладу до цього всіх зусиль.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *