«Непотоплюваний активіст» Кам’янського чи українське прислів’я праве

Вчора у соцмережах ми з подивом виявили, що події у Кам’янському почав коментувати Сергій Худович.
Коротко нагадаємо історію цього «громадського активіста» та «антикорупціонера». Останні кілька років він активно піарився на темі боротьби з корупцією: намагався знайти якісь недоліки у роботі міських служб, скрізь шукав «корупцію та зраду», таврував ганьбою своїх опонентів. Протестував він проти благоустрою скверу по проспекту Свободи та будівництва Льодового палацу біля стадіону «Перемога», блокував роботу міського звалища та організовував якісь «акції протесту» з десятком учасників – загалом старанно намагався наростити свій рейтинг. Не забував і про політичну кар’єру – вступив до місцевої «Батьківщини» і балотувався до міської ради, щоправда, з тріском «пролетів» разом із усією партією. Після провалу на виборах не вгамувався, навіть став одним із організаторів якогось союзу міських опозиціонерів, який один із місцевих паблік одразу охрестив «Союзом меча та репетування» за аналогією з фантазіями та брехнею безсмертного Остапа Бендера. При цьому, зазначимо, ніде не працював, за які шиші існував, навіть змінював машину та їздив відпочивати за кордон, було незрозуміло.
Під час кипучої діяльності Худовича Каменським ходили затяті чутки – Сергій «активює» не просто так, а за гроші, причому чималі. Подейкували, що акції протесту він організовує на замовлення тих чи інших людей і структур, за що замовники щедро з ним розплачуються. Також на замовлення він писав незліченні кляузи в усі інстанції про нібито непорядки у Кам’янському. Не гидував цей «активіст» і елементарним шантажем бізнесменів: заявлявся до того чи іншого підприємця і говорив – мовляв, чи ти мені добре платиш, чи я організовую «акції протесту» і пишу на всі боки кляузи на твій магазин, кіоск чи заправку. А під час місцевих виборів 2020 року навіть говорили про те, що Худович взяв чималу суму з каси місцевої «Батьківщини» чи на передвиборчу агітацію, чи на підкуп виборців та виборчих комісій. Де і чого він там агітував і когось підкуповував – невідомо, тільки й вибори він програв, і гроші зникли. Саме після цієї історії на лівому березі з’явилися написи з приводу Худовича. Повторювати їх не будемо, хто хоче – подивіться автобусну зупинку навпроти лівобережного парку чи підніжжя білбордів біля будівлі поліції Дніпровського району чи 3 мікрорайону.
Усі чутки підтвердились у грудні 2021 року. Худович заявився на автозаправку проспектом Аношкіна і заявив – чи ви мені добре заплатите, чи будуть вам і мітинги протесту, і листи до всіх інстанцій про те, що ви працюєте незаконно. Там Худовича вислухали і навіть пообіцяли поважити його побажання, але при цьому звернулися до СБУ. І в момент, коли активіст прибув за першим траншем відкупних, відбулося маски-шоу: при передачі грошей Худовича взяли співробітники СБУ, за його спиною заклацнулися наручники (фото вгорі).
Вже наступного дня всеукраїнська організація «Стоп! Корупція!», членством якої так хизувався Худович, відхрестилася від нього і виключила зі своїх рядів. Місцева «Батьківщина» відмовчалася, так і залишилося незрозумілим – виключила вона його чи ні, чи, може, взяла на поруки: мовляв, оступився хлопець, але більше так не робитиме. А потім – тиша: не було жодних відомостей ні про те, як іде розслідування, ні про те, чи Худович дає свідчення про своїх «замовників» та способи заробляння грошей.
І ось учора він з’явився у соцмережах, і знову у своєму стилі – чогось там критикує і чогось «викриває». У зв’язку з цим ми маємо питання до Служби безпеки України: як іде справа Худовича, якщо він на волі? Чи передано справу до прокуратури, чи дійшла вона до суду? Він на волі, бо його випустили під заставу чи домашній арешт? Чи, може, справа зовсім «розсипалася» і Худович «вийшов чистим і ні в чому не винним», як співав колись Віллі Токарєв? Хотілося б почути відповіді на ці запитання, і не лише нам, а багатьом кам’янчанам.
А щодо нового сплеску активності Худовича, хотілося б зазначити: у цивілізованому світі, куди так прагне Україна, політики після таких скандалів взагалі закінчують свою кар’єру і мовчать у ганчірочку. Але Україна не Захід, а Худович не західний політик. І, напевно, без жодного сорому знову «активнюватиме». З цього приводу якнайкраще підходить старе українське прислів’я: «Поганому виду немає стиду»…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *