Медики швидкої допомоги Кам’янського врятували життя переселенцю

Надзвичайно складний виклик довелося пережити медикам швидкої допомоги Кам’янського: у пацієнта стався інфаркт, а після – зупинка серця. Але завдяки злагодженим діям, завзятості та професіоналізму чоловікові вдалося повернути до життя.

Подробиці на своїй сторінці “Фейсбук” розповіла завідувачка Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги Лариса Биданцева.

“Головна задача служби швидкої допомоги – надання екстреної медичної допомоги з метою збереження життя людини в невідкладному стані незалежно від місця її знаходження, проживання і віку. Так, вчора до ЦОД 103 о 13.08 надійшов виклик від жінки, що у її чоловіка, 68 років в м. Кам’янське, переселенця з Вугледару раптово виник біль в грудях, стало важко дихати. Бригада інтенсивної терапії Кам’янської станції ОЦЕМД та МК (Генгеральний директор Радій Шевченко) у складі: лікар Дубницька Ольга, фельдшера Бочковий Ігор і Жук Світлана через 6 хвилин були на місці виклику. Після огляду і обстеження на ЕКГ зафіксований гострий інфаркт міокарду. Відразу почалось надання екстреної медичної допомоги згідно Протоколу. Допомога і мониторування продовжувалось під час транспортування хворого, але хвилин через 10 у хворого виникла раптова зупинка серця і кровообігу, що було зафіксовано на моніторі. Відразу розпочаті реанімаційні заходи: штучна вентиляція легень, непрямий масаж серця , медикаментозна терапія і дефібриляція. На 15-ій хвилині після другого розряду дефібрилятора відновились робота серця, кровообіг і самостійне дихання. Життя людини врятоване. Хворий госпіталізований для стабілізації стану у відділення кардіореанімації Кам’янської ЛШМД. І тільки о 22.00 хворий перевезений цією ж бригадою в кардіоцентр м. Дніпро, де йому буде проведена операція по встановленню стентів. Професійна командна робота членів бригади спасла ще одне людське життя. Дякуємо за Ваш важкий і благородний труд”, – написала Биданцева.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *