Рецепт дня: Дієтичний суп із баклажанами

Важко сказати, кому першому спало на думку варити баклажани — європейцям чи жителям Середньої Азії. Але одне можна сказати, напевно: це блискуча ідея. Ніжна м’якоть легко вбирає аромати інших овочів та спецій. Дієтичний суп із баклажанами зустрічається як в італійській, так і в грузинській кухні. І готувати його можна навіть із злегка перезрілих овочів.

При цьому рецепти баклажанового супу не зобов’язують використовувати м’ясо або велику кількість олії. А от зелень зовсім не завадить! Відмінно у страві виглядатиме кінза, зелена цибуля, стебла селери, петрушка та кріп.

Складові
Баклажан 1 шт., Помідор 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Картопля 3 шт., Вода 1,5 л, Соняшникова олія 3 ст. л. , Сіль, Чорний перець (мелений) , Зелень за смаком.

Приготування
Почищену і нарізану дрібно картоплю  поставте варитися у підсоленій воді. Нарізану кубиками цибулю обсмажте в олії до прозорості. Додайте до неї подрібнений солодкий перець і натерту моркву.

Тушкуйте овочі 5 хвилин, потім додайте до них нарізані кубиками баклажан (великий, можна два) і помідор. Обсмажте на великому вогні та додайте все до каструлі. Накрийте кришкою і варіть 5 хвилин після закипання. Зніміть кришку та додайте дрібно нарізану зелень за 10 хвилин до повної готовності.

За цей час посоліть та поперчіть страву до смаку. Подавайте на стіл з ароматним домашнім хлібом. Наприклад, фокаччею або лавашем.

На Кавказі в суп із баклажанами люблять додавати коріандр, гострий перець і навіть трохи кориці. У легкої страви виходить дуже яскравий пряний смак, і це саме те, чого хочеться влітку та восени.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *