Рецепт дня: салат “Шуба” по-новому

Без традиційних салатів не обходиться жодне гучне сімейне свято. Однак роками та поколіннями перевірені рецепти можна змінювати! Ось так оригінально рекомендуємо приготувати салат із буряком та оселедцем замість класичної «Шуби». Не потрібно гратися з терткою і дбайливо викладати шари.

Безумовно, інгредієнти в лінивій «Шубі» практично такі самі, як і в класичному рецепті. Тут вам і картопля, і буряк, і оселедці. Однак немає моркви, яєць та цибулі, а замість них зелене яблучко та мариновані огірки. Цікаве виходить поєднання.

Головна перевага цього салату з оселедцем у тому, що заправляється він не майонезом. Використовуйте сметану чи навіть грецький йогурт будь-якої жирності. Це дозволить зробити закуску не такою «важкою», як класичний варіант.

Складові
Картопля 4 шт., Лимонний сік 2 ст. л., Мариновані огірки 4 шт., Філе оселедця 3 шт., Буряк 3 шт., Яблуко 2 шт., Волоські горіхи 100 г, Мускатний горіх 1 ч. л., Чорний перець (мелений) 0,5 ч. л., Сметана 1,5 скл., Кріп 2 пуч.

Приготування
Відваріть картоплю в мундирі, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Пересипте її у велику миску і збризкайте лимонним соком.

Філе оселедця очистіть від кісточок і наріжте кубиками, так само наріжте мариновані огірки. Додайте інгредієнти до картоплі. Буряк відваріть до готовності, очистіть і наріжте кубиками, додайте його до інших інгредієнтів.

Очистіть від шкірки і серцевини яблука, наріжте їх кубиками і додайте в салат. Приправте інгредієнти мускатним горіхом та перцем.

Подрібніть волоські горіхи, додайте їх у салат разом зі сметаною. Добре все перемішайте. Утрамбуйте інгредієнти, накрийте харчовою плівкою та дайте трохи настоятися у холодильнику. Потім розкладіть салат по менших мисках, переверніть їх і присипте верхній шар рубаним кропом.

Для приготування салату з оселедцем та буряком замість оселедця ви можете використовувати й іншу малосольну рибу: скумбрію, лосось. Мариновані огірки можна замінити солоними. Закуска виходить дуже ошатною завдяки кропу. Вона миттю приковує до себе цікаві погляди, а потім збирає компліменти. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *