Театр Кам’янського запрошує на танго

Музичний вечір зі струнним квартетом під керуванням Олександра Володіна відбудеться 24 вересня у Камерній залі Нової сцени театру ім. Л. Українки.

У складі квартету — лауреат міжнародних музичних конкурсів, заслужений артист України Олександр Володін (скрипка), Юлія Володіна (скрипка), Олександр Залевський (альт), Наталія Мороз (фортепіано)
Цей вечір присвячений музиці геніального Астора П’яццолли (1921-1992). Аргентинський композитор, виходець із сім’ї італійських емігрантів, він став родоначальником стилю «танго нуево» – нового танго.
Величезну популярність у світі цей стиль почав набувати лише в останні роки життя П’яццолли. До цього його спроби перетворити танго розцінювалися представниками «старої школи» як посягання на національну святиню.
Важко переоцінити всю сміливість та навіть зухвалість творчої думки П’яццолли і, в той же час, – як це не парадоксально – глибинну відданість композитора окремим рисам класичного танго, продовжувачем традицій якого йому довелося стати.
У першій половині вечора прозвучать чотири частини знаменитого циклу П’яццолли «Пори року в Буенос-Айресі». Далі будуть виконані ще чотири найпопулярніші композиції Великого Астора – маленька частина з його величезної спадщини.
Для того, щоб слухачі відчули різницю між класичним танго і «танго нуево», у програму вечора включені також найбільш відомі композиції традиційного танго-стилю.
Початок о 17:00.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *