У Кам’янському почали сортувати сміття?

Чи знали ви, дорогі читачі, що однією з умов для вступу країни до Європейського союзу є обов’язковим сортування та переробка сміття? Тобто своє гаряче прагнення набуття членства в ЄС Україна просто зобов’язана підкріпити конкретними діями та системними змінами в системі управління відходами.

Саме тому ще у червні Верховна Рада підтримала загалом закон про управління відходами, який узгоджує принципи роботи розширеної відповідальності виробника та залучення до процесу місцевої влади. Тоді за законопроект № 2207-1-д «Про управління відходами», який запроваджує передові підходи у цій сфері, підтримали 282 народні депутати.

Приємно усвідомлювати, що і рядові кам’янчани, прагнучи допомогти рідній країні якнайшвидше вступити до ЄС, активно включилися в процес сортування відходів зі сміттєвих баків. Якщо звернути увагу, щоранку перед вивезенням сміття вони активно займаються сортуванням, причому займаються цією благородною роботою на добровільних засадах.

Єдина винагорода, яку вони можуть отримати за свою працю, це дуже незначні грошові суми, які їм готові виплатити за відсортовані відходи в пунктах прийому вторсировини. Але розцінки там більш ніж скромні. Наприклад, макулатуру там приймають за ціною 2 гривні за кілограм, а ПЕТ-пляшки – 4,50 гривні за кілограм. Скляні пляшки взагалі приймають не поштучно, як раніше, а на склобій – буквально за копійки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *