Про небезпечне м’ясо розповіли у Головному управлінні Держпродспоживслужби Івано-Франківської області.
Небезпечні речовини знайшли у харчових продуктах, які експортували з України за потужностями філій “Переробний комплекс” ТОВ “Вінницька птахофабрика” та ТОВ “Птахокомплекс Дніпровський”.
Фахівці попереджають підприємців про необхідність вилучення такої курятини з виробництва чи обігу.
Споживачів просять у разі виявлення цих продуктів повідомити про це Держпродспоживслужбу.
Головна небезпека зараження сальмонелою полягає в тому, що бактерія здатна вражати життєво важливі органи та призводити до серйозних ускладнень. Сальмонельоз може викликати такі тяжкі захворювання, як менінгіт, остеомієліт, сальмонельозна пневмонія та інші.
Для сальмонели зазвичай характерні різке підвищення температури, біль у ділянці живота, діарея, нудота та іноді блювання. Симптоми хвороби з’являються через 6-72 години (зазвичай через 12-36 годин) після поглинання Salmonella і хвороба триває від 2 до 7 днів.
Нікарбазин, виявлений у птиці, зазвичай використовують для лікування коксидіозу курчат і курей.
Музей історії міста Кам’янське запрошує кам’янчан до участі у фотоконкурсі «Кам’янське. Крізь об’єктив часу і…
Слідчі Дніпра повідомили про підозру місцевому мешканцю за крадіжку з АЗС. 36-річний чоловік проник до…
Поліція Дніпра розшукує 14-річну Марину Кацюбу. 5 липня близько 15.00 дівчина пішла з місця мешкання…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі оборонці неба збили над Дніпропетровщиною 1 БпЛА…
Про ситуацію в місті повідомив мер Андрій Білоусов. "Протягом цієї ночі на території міста надзвичайних…
У Дніпрі засудили чоловіка, який пограбував 71-річну жінку, він отримав 7 років за ґратами. Суд…