Про небезпечне м’ясо розповіли у Головному управлінні Держпродспоживслужби Івано-Франківської області.
Небезпечні речовини знайшли у харчових продуктах, які експортували з України за потужностями філій “Переробний комплекс” ТОВ “Вінницька птахофабрика” та ТОВ “Птахокомплекс Дніпровський”.
Фахівці попереджають підприємців про необхідність вилучення такої курятини з виробництва чи обігу.
Споживачів просять у разі виявлення цих продуктів повідомити про це Держпродспоживслужбу.
Головна небезпека зараження сальмонелою полягає в тому, що бактерія здатна вражати життєво важливі органи та призводити до серйозних ускладнень. Сальмонельоз може викликати такі тяжкі захворювання, як менінгіт, остеомієліт, сальмонельозна пневмонія та інші.
Для сальмонели зазвичай характерні різке підвищення температури, біль у ділянці живота, діарея, нудота та іноді блювання. Симптоми хвороби з’являються через 6-72 години (зазвичай через 12-36 годин) після поглинання Salmonella і хвороба триває від 2 до 7 днів.
Нікарбазин, виявлений у птиці, зазвичай використовують для лікування коксидіозу курчат і курей.
У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…
На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…
6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…
Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…
З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…