“Каметсталь” відвантажила першу партію аргону

Завод “Каметcталь” гірничо-металургійної монополії Ріната Ахметова “Метінвест”, створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам’янське Дніпропетровської обл.), відвантажив першу партію аргону на потреби зовнішнього ринку.

Згідно з інформацією компанії на сайті “Метінвест медіа”, “Каметсталь” продовжує вдосконалити та осучаснювати процеси виробництва, щоб підтримувати економіку країни. Днями комбінат відвантажив першу партію рідкого аргону вищого ґатунку сторонньому споживачеві у кількості 19,5 тонни. При цьому уточнюється, що аргон виробляється в киснево-компресорному цеху (ККЦ) на повітророзподільній установці та застосовується комбінатом для власних потреб у технологічних процесах сталеплавильного виробництва.

“Фахівці ККЦ розробили та впровадили енергоефективний проект щодо зниження втрат при виробництві та транспортуванні аргону. Це дозволило скоротити втрати газу на 4%, що тепер дозволяє щомісяця додатково накопичувати 20 тонн рідкого аргону”, – пояснює начальник киснево-компресорного цеху Костянтин Фролов, якого цитує прес-служба.

Внаслідок зниження втрат ККЦ у повному обсязі забезпечує внутрішню потребу підприємства у цьому газі, а накопичений рідкий аргон “Каметсталь” зможе відвантажувати потреби зовнішніх споживачів.

“Каметсталь” створено на базі ПрАТ “Дніпровський коксохімічний завод” (ДКХЗ) та ЦВК ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” (ДМК).

Відповідно до звіту материнської компанії групи “Метінвест” за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКГЗ.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *