Жителям Дніпропетровщини держава виплатить «військові»

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України затвердило оновлений перелік громад у районах бойових дій, на СОТ та в оточенні, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Про це повідомила прес-служба відомства у неділю, 18 вересня, пишуть «Вісті».
“Станом на 13 вересня до оновленого переліку територіальних громад, що розташовані в районах проведення військових (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входять 327 громад з 9 областей”, – йдеться у даних Мінреінтеграції.
Зокрема це 66 територіальних громад Донецької, 56 – Харківської, 10 – Дніпропетровської, 37 – Луганської, 56 – Запорізької, 49 – Херсонської, 26 – Миколаївської, 22 – Сумської, 5 – Чернігівської областей.
У Мінреінтеграції зазначили, що перелік доповнився Марганецькою міською територіальною громадою Нікопольського району Дніпропетровської області.
Усі внутрішньо переміщені особи цих громад отримають грошову допомогу від держави.
Зазначений перелік формується за погодженням з міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних та міських військових адміністрацій.
У процесі визначення таких територій спираються на три ключові критерії. Це: тимчасово окуповані території; території, що знаходяться в оточенні (блокуванні); території, де тривають активні бойові дії.
Якщо громадяни зареєстровані в будь-якій із зазначених областей, але ваша громада відсутня у цьому переліку, у міністерстві радять звернутися до своєї військової адміністрації (особисто чи через гарячу лінію) та уточнити інформацію.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *