На Дніпропетровщині виявили “любителів” комунізму

На Дніпропетровщині поліцейські викрили двох чоловіків за пропаганду комуністичного режиму.
48-річний житель Нікополя на місцевому ринку розмахував прапором СРСР і закликав до комуністичного режиму, у Павлоградському районі 56-річний містянин поширював у соціальній мережі фотозображення з комуністичною символікою.
У Нікополі подія мала місце 30 серпня на одному із ринків міста. 17 вересня слідчим за погодженням із Нікопольською окружною прокуратурою зловмиснику оголошено про підозру за ч.1 ст.436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.
У Павлоградському районі 17 вересня поліцейські карного розшуку спільно з оперативниками 6-го управління Департаменту військової контррозвідки СБУ провели санкціонований судом обшук за місцем мешкання місцевого жителя. Під час обшуку вони вилучили комп’ютерну техніку, засоби зв’язку, флеш – носії на яких містилися фотозображення комуністичної символіки, які чоловік поширював в соціальних мережах.
Вилучене направлено для проведення комп’ютерно-технічної експертизи. За результатами якої вирішуватиметься питання про повідомлення зловмиснику про підозру за частиною 1 статті 436-1 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачене санкцією статі – до п’яти років позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої. Триває слідство.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *