На «Каметсталі» стартував ремонт градирні

Металургійний комбінат “Каметсталь” (“Метінвест”) розпочав капітальний ремонт п’ятої секції градирні технічної води в цеху уловлювання хімічних продуктів коксування. Про це йдеться у прес-релізі підприємства у Facebook.
Система оборотного водопостачання є одним із найважливіших технологічних вузлів коксохімічного виробництва. Без стабільної роботи цього агрегату функціонування коксового цеху неможливе.
При виробництві коксу утворюється коксовий газ, що йде подальшу очищення і опалення коксових печей, і навіть потреби металургійного виробництва. Градирня оборотного відділення грає роль охолоджувача цього газу. Її головне призначення – транспортування великих обсягів технічної води до первинних газових холодильників, де й відбувається охолодження коксового газу.
Після того як вода ввібрала тепло з газів, вона знову повертається на градирню, де з верхньої частини падає вниз, паралельно охолоджуючись спрямованим потоком повітря. Далі вона подається насосами повторну циркуляцію охолодження коксового газу.
“Навіть при капітальних ремонтах частина секцій градирні має постійно працювати. В умовах підвищеної вологості серйозно збільшується небезпека корозії обладнання та зношування. Тому важливо підтримувати обладнання у справному стані”, — повідомляє комбінат.
У ході капітального ремонту 5-ї секції передбачено заміну верхньої плити, на якій встановлено дифузор, заміну зрошувальної та водоуловлювальної системи, обшивку корпусу, зв’язків, опорних конструкцій, відновлення залізобетонного каркасу та рами з вентилятором.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *