«Народний ленд-ліз» для Кам’янського

Про це повідомляє лідер профспілки Металургів Каметсталі, волонтер Олег Нагорний.

«Минулого тижня кам’янський батальйон Територіальної оборони отримав чергову міжнародну допомогу, яка надійшла від трьох країн-партнерів України. Багато з наших вояків ще нещодавно працювали на металургійному підприємстві у нашому місті на Дніпрі. Зараз же вони в лавах Збройних Сил України захищають та відвойовують окуповані території на передовій (Донецький напрямок).
Разом із відомим громадським діячом Леонідом Бройтманом (Leonid Broytman) з міста Кам’янське ми передали частину військової допомоги з США. І цього разу у американський пакет допомоги знов увійшли крутезні засоби цифрового зв’язку (рації) BAOFENG DF-F8HP, які замовили наші захисники. Окрім цього ЗСУ отримали:
– кровоспинні засоби;
– здавлюючі пов’язки для кінцівок та лангети;
– тактичні футболки, тактичні шкарпетки та медичні рукавички;
– вологі серветки, індивідуальні марлеві пов’язки та засоби гігієни.
Це стало можливим завдяки пані Ользі Сальман (Olga Salman) з Нью-Йорку, доньці одного з колишніх керівників агломераційного виробництва ДМК Михайла Сальмана. Вона об’єднала вихідців з Кам’янського, що мешкають у Сполучених Штатах Америки.
Організація fundacja Stratpoints (м.Познань), яку очолює генерал-лейтенант Mirosław Różański, та наші польські друзі, військові у відставці Marek Napierała і Wiesław Dziepak, придбали та надіслали українським воякам оригінальний цифровий передавач відеосигналу та зображень AUTEL LIVE DECK, що використовується для сучасних дронів AUTEL EVO II. Кошти на прибор для українських бійців аеророзвідки надали представники Fundacja Rodziny Prusieckich (фонд сім’ї Прусецьких), що активно бере участь у програмі Razem Dla Ukrainy (Разом для України).
Важливий внесок в медичне оснащення кам’янського батальйону ТРО внесли і наші італійські друзі Natalia Hryhorash, Oksana Dyachuk, Yevgenia Baranova та Elio De Gennaro, які завдяки відомому у світі військовому волонтеру Олександр Руденко (позивний МАЗЕРАТІ) надіслали нам в Україну багато кровоспинних та знеболюючих медикаментів. Також О.Руденко передав для ЗСУ кронштейни, які застосовуються на різних видах стрілецької зброї для уніфікованого кріплення допоміжного приладдя, а саме: оптичних і коліматорних прицілів, сошок, тактичних ліхтарів, лазерних цілевказівників та інше. Ці кронштейни ще називають «Рейки Пікатінні». Від fundacja Stratpoints (Польща) на фронт ще поїхали декілька упаковок сильнодіючої мазі для загоєння ран, військова форма стандарту НАТО та зимові тактичні рукавички.
Окрім інтернаціональної медичної допомоги наші захисники також отримали знеболюючі, протизапальні, швидкозагоюючи, перев’язочні медзасоби від неперевершеної волонтерської організації Жіноча сотня « З любов‘ю» м. Кам‘янське та від куратора міжнародного благодійного фонду «Всесвітня допомога Україні» Віталій Чернишов.
Українські воїни дуже вдячні друзям з США, Італії та Польщі – міжнародним партнерам нашої Світової Волонтерської Спілки, які допомагають Україні перемогти російського окупанта. Дякує вам і профспілка «Металургів», яка і надалі є надійним оплотом та помічником Збройних Сил України. Далі буде…», – говориться в повідомленні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *