Рецепт дня: Ліниві булочки з бринзою

Цей рецепт сподобається тим, хто не має часу довго вправлятися з тістом. Тут не треба чекати, поки підніметься тісто, або довго поратися з начинкою. Ліниві булочки з бринзою через те і звуться лінивими, що досить засипати все, перемішати — і швиденько випікайте.

Якщо вам потрібна закуска на швидкуруч, це ідеальний варіант. Пахне страва приголомшливо, виглядає ще краще. Ці булочки можна дати дітям до школи — вони довго залишаться ніжними та м’якими.

Запевняємо, булочки за оригінальним рецептом подобаються всім без винятку. Однак, якщо ви любите, можете сміливо прикрасити їх кунжутом, розмарином або будь-якою зеленню. Якщо вдома немає бринзи, візьміть шматочок сиру. Також спробуйте зробити більш ситний варіант, додавши в тісто дрібно нарізану ковбасу чи шинку.

Складові
Пшеничне борошно 400 г, Кефір 1 скл., Бринза 125 г, Твердий сир 125 г, Сода 1 ч. л., Соняшникова олія 100 мл., Вершкове масло 40 г.

Приготування
Бринзу розкришіть вилкою, сир натріть на тертці.

Кефір змішайте із содою до появи бульбашок. Додайте сир, олію та бринзу. При безперервному помішуванні лопаткою просійте борошно. Повинно вийти досить липке, але підатливе тісто.

Деко застеліть пергаментом або змастіть вершковим маслом, посипте зверху борошном.

Наріжте вершкове масло і покладіть по шматочку в середину кожної булочки.
Сформуйте кульки розміром із яйце. Викладіть майбутні булочки на невеликій відстані один від одного. Можна змастити жовтком і прикрасити на свій розсуд.

Заготовки легко робити мокрими руками, варто лише занурити їх у теплу воду безпосередньо перед ліпленням. Таким чином тісто буде слухняним і не липнутиме до рук.

Випікайте до золотистої скоринки в розігрітій до 190 градусів духовці.

Готові булочки з бринзою охолодіть протягом кількох хвилин. Подавайте теплими, але не гарячими.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *