Цьогоріч мешканцям Дніпропетровщини виписали майже 930 тис. електронних рецептів на «Доступні ліки»

2022 року мешканцям Дніпропетровщини виписали майже 930 тис. електронних рецептів на «Доступні ліки». За понад 746 тисяч із них аптеки вже видали медикаменти. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Програма «Доступні ліки», незважаючи на війну, продовжує працювати. Люди можуть одержати медикаменти безкоштовно або з невеликою доплатою. В аптеках, які уклали договір із Національною службою здоров’я України. Вартість ліків відшкодовує держава», – сказала директорка Східного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Наталія Будяк.

Вона додала, що за останні 90 днів до програми приєдналося 13,6 тис. нових пацієнтів із Дніпропетровщини. Щоб отримати ліки безкоштовно або зі знижкою, слід звернутися до свого лікаря. Взяти електронний рецепт і вже з ним іти до аптеки. Шукати потрібно ту, що має позначку «Тут є доступні ліки». Таких в області понад 1 тис.

Нині у списку державної програми понад 400 лікарських засобів. Серед них: препарати для лікування серцево-судинних захворювань, профілактики інфаркту та інсульту, цукрового діабету, розладів психіки та поведінки, епілепсії, бронхіальної астми та нецукрового діабету.

В Україні програмою «Доступні ліки» користуються вже понад 3,6 млн. пацієнтів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *