Кам’янський театр ім. Лесі Українки запрошує шанувальників танго на музичний вечір

24 вересня, у 17:00, у Камерній залі Нової сцени театру відбудеться музичний вечір, присвячений музиці геніального аргентинського композитора Астора П’яццоллі, відомого на батьківщині як «Великий Астор» («El Gran Ástor»).

Лише за останні 10 років свого життя композитор написав понад 300 танго та 50 мелодій до кінофільмів. При цьому Астор П’яццолла – один із небагатьох композиторів, що зміг записати та виконати на концертах майже всі свої твори.

Новаторством Астора П’яццоллі вважається винайдення «нового танго» (ісп. nuevo tango), що відрізняється від традиційного включення елементів джазу, використанням багатшої гармонії, дисонансів та контрапункту, а також складніших музичних форм.

Творчу діяльність композитора відзначено чисельними престижними нагородами. Так в Італії журі премії критиків одностайно нагородило П’яццоллу Першою Премією за найкращий диск інструментальної музыки, відзначивши у своєму рішенні:

«За сміливість композицій і за разючу творчість у створенні аранжувань, що надають танго нового звучання». У лютому 1993 року у Лос-Анджелесі Астор П’яццолла був номінований на премію Греммі 1992 року за твір Oblivion у категорії «Найкраща інструментальна композиція». Також у 1986 році він отримав премію Сезар за найкращу музыку до фільму «Танго, Гардель у вигнанні».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *