Пенсіонери Дніпропетровщини можуть виїхати на захід України

З громад Дніпропетровщини, які перебувають під постійними ворожими обстрілами, можуть евакуюватися старші люди. Ідеться про тих, кому за шістдесят і хто не має рідних. Для виїзду до більш безпечних регіонів достатньо заяви. Транспортування та розселення безкоштовні. Подробиці розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Охочих перебратися в безпечніше місце збирають до групи. Залізничним транспортом їх евакуювали на захід України. В дорозі людей супроводжує представник товариства. На місці – зустрічають та розміщують у санаторіях та гуртожитках.

«Досить подати заявку до міської чи селищної ради. Інформацію передадуть до обласного департаменту соцзахисту. Наші спеціалісти організовують евакуацію. Потребуєте цього або по сусідству з вами живуть одинаки, знайте – є можливість виїхати в безпечне місце», – сказала заступник голови Дніпропетровської ОВ Ольга Горб.

Це державна програма. Нею скористалося вже 140 людей похилого віку регіону. Їхні громади – під постійними ворожими обстрілами. Сьогодні на Дніпропетровщині таких 10. Дві у Криворізькому та по чотири громади у Нікопольському та Синельниківському районах.

«Все лише за добровільною згодою людини. Евакуація не примусова. Ми вдячні приймаючій стороні за гостинність. Коли самотні мешканці Дніпропетровщини у безпеці, ми спокійні», – наголосила Горб.

У разі виникнення питань звертайтесь до департаменту соцзахисту населення Дніпропетровської ОВО за номером (056) 720 95 80.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *