Кам’янське: попри війну (фото)

Місто не лише допомагає військовим, а й знаходить можливість продовжувати виконувати ремонтні роботи на об’єктах охорони здоров’я та освіти, розпочатих ще до війни з метою забезпечення нормальних умов мешканцям міста та вимушеним переселенцям.
Сьогодні мер Кам’янського Андрій Білоусов особисто проінспектував, як тривають ремонтні роботи на об’єктах охорони здоров’я та освіти.

объезд 1

Почав свій об’їзд він із 1-ї лікарні, де вперше з 1887 (!) року проводиться капітальний ремонт кількох корпусів. Будівлі утеплюються, фасадам надається сучасний естетичний вигляд, капітально ремонтуються дахи, замінюються вікна та двері. Усередині також проводиться сучасний ремонт, перестилається підлога, упорядковуються кабінети та коридори. Також проводиться ремонт корпусу, який спеціально призначений для вимушених переселенців із зони війни. Крім того, після ремонту корпусів буде впорядковано територію – розбито клумби, тротуари вимощено плиткою, створено зони відпочинку для хворих. Усі роботи планується завершити приблизно через 2 роки, після цього лікарня набуде сучасного вигляду не гіршого, ніж нещодавно відкрита амбулаторія на вулиці Менделєєва. Андрій Білоусов особисто познайомився з проектом робіт, вислухав доповіді медиків та підрядників та дав вказівку профільним службам сприяти реконструкції.

объезд стомат

Після цього мер побував у стоматологічній поліклініці на перехресті проспекту Шевченка та вулиці Спортивної, де також уперше з 30-х років минулого століття відбувається капітальний ремонт. Як розповів керівник 3-ї міської лікарні, до структури якої входить поліклініка, Сергій Задоя, ведеться ремонт усіх приміщень – кабінетів, коридорів, санвузлів та підсобок, особливі умови будуть створені для людей з обмеженими можливостями. Крім того, вперше купується нове сучасне обладнання, і городяни матимуть змогу користуватися ним безкоштовно. Паралельно вирішується питання дообладнання клініки на вулиці Січеславсій шлях. Оновлену клініку на перехресті Шевченка-Спортивна планується відкрити вже у лютому наступного року. І, звичайно, жодного продажу цього приміщення чи приватизації комунальної поліклініки, про що ходили чутки Кам’янським, немає і не планується, зазначили під час об’їзду. Усі роботи знаходяться під контролем мера та його команди.

объезд 7

Наступним об’єктом була 7 лікарня. Там меру представили зовсім новий лікувальний комплекс – кисневу станцію, призначену для лікування хворих на коронавірус. З огляду на те, що це захворювання знову з’явилося у Кам’янському, така станція особливо потрібна у лікарні. Звісно, ​​у зв’язку з вимогами воєнного часу резервуари поки що не заповнені киснем, проте за необхідності є можливість оперативно це зробити. Приблизно таку ж станцію встановлено в 9-й лікарні, а в 4-й змонтовано спеціальний кисневий генератор, тобто система охорони здоров’я Кам’янського готова до можливого спалаху пандемії. Крім того, як повідомив депутат міськради Олександр Лукашов, наразі вже стартували проектні роботи з капітального ремонту усієї 7-ї лікарні, але зрозуміло, що здійснити такий ремонт вдасться вже після закінчення війни.
Далі були об’єкти освіти: 11-та гімназія та 16-й колегіум.

объезд 11

У гімназії на базі колишнього дитсадка по вулиці 9 Травня (потім тут була місцева МАУП) створюється новий навчальний комплекс для молодших класів. Роботи йдуть повним ходом, оновлюється як зовнішнє, так і внутрішнє оздоблення корпусів.

объезд 16

 

Аналогічні роботи ведуться і у колегіумі. Також у колегіумі мер дав завдання вивчити питання найбільш оптимального створення бомбосховища – чи відкрити його в підвалі, чи провести земляні роботи і зробити зовсім нове. Звичайно, через різке подорожчання матеріалів доводиться буквально на ходу перекроювати кошториси, проте підрядники обіцяють завершити всі роботи і відкрити нові об’єкти до 1 вересня наступного року.
– Ми не зупиняємо все те, що розпочали до війни, незважаючи на труднощі. Створення максимально сприятливих умов для кам’янчан та гостей міста було і залишається метою влади, – зазначив Андрій Білоусов.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *