Мешканцям Дніпропетровщини нагадали про заборону спалювання сухостою та опалого листя

Мешканцям Дніпропетровської області нагадали: спалювати опале листя та сухостій заборонено. Порушникам загрожують штрафи чи навіть кримінальна відповідальність.

Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Щороку восени ми стикаємося з проблемою підпалу сухого листя та трави. Через це зростає загроза лісових пожеж. Вогонь може перекинутися на житлові будинки. Для порушників передбачено покарання», – наголосила представник департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОВА Ольга Лемех.

Вона каже: підпал шкодить довкіллю та здоров’ю людей. Продукти горіння містять токсичні речовини. Це небезпечні сполуки ртуті, свинцю та інших важких металів. Вони викликають загострення хронічних захворювань, алергічні реакції та онкологію.

За підпал сухостою та опалого листя передбачено штраф від 3 060 до 21 420 грн або позбавлення волі від 15 років. Справу розглядатимуть у суді. Ольга Лемех додала: єдиний безпечний метод утилізації сухого листя та трави – компостування. Якщо ви стали свідком злочину – викличте поліцію за номером 102.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *