Рецепт дня: Яйця з грибами на гарбузових дерунах

Ми продовжуємо добирати для васцікаві рецепти із коронним овочем осіннього сезону – гарбузом. Банальні каші та крем-супи вже нікого не здивують. А от сніданок із яєць та гарбузових дерунів сподобається неодмінно. Це неперевершене поєднання смаків та текстур вразить навіть вибагливого гурмана.

Складові

1 цибуля, 300 г гарбуза, 0,5 пучка листя салату, 3 яйця, 1 зуб. часнику, 1 ч.л. солі, 0,5 ч. л. оцту, прованські трави за смаком,, 2 ч. л. борошна, 2,5 ст. л. олії, 5 штук. печериць, 0,25 ч. л. солі, 1 ч. л. оцту, 0,25 ч. л. чорного меленого перцю.

Приготування

1. Натріть гарбуз на великій тертці.
2. Розігрійте на сковороді олію, всипте нарізані гриби із цибулею та часником. Посоліть та поперчіть інгредієнти, додайте прованські трави. Обсмажуйте до готовності.
3. У невеликій каструльці доведіть воду до кипіння, додайте оцет, швидко розмішайте воду, щоб утворився вир і вбийте туди яйце. По готовності дістаньте його шумівкою та зваріть друге яйце таким же чином.
4. На тій же сковороді розігрійте олію. До гарбуза додайте борошно, сіль та яйце, перемішайте. Насмажте деруни на сковороді.
5. До листя салату додайте трохи солі, перцю, олії та оцту.
6. Викладіть деруни на тарілку, зверху викладіть гриби, яйця пашот (посоліть їх та розкрийте жовток ножем). На тарілку викладіть підготовлене листя салату.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *