Лікарні Дніпропетровщини отримали 19 кисневих станцій та критично важливе обладнання

З початку року лікарні Дніпропетровської області отримали 19 кисневих станцій, 17 з яких закуплено за рахунок державного бюджету та ще 2 – за кошти субвенції, наданої урядом. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, до лікарень області цього року також надійшло 40 УЗД-апаратів, 37 моніторів пацієнта, 31 капнограф, 24 ВАК-апарати, 17 анестезіологічних апаратів, 10 електрокардіографів, 7 пересувних рентген-апаратів, 3 електрохірургічні апарати, 3 ан ШВЛ-апарату, 1 рентгенівський апарат із С-аркою. Крім того, велику кількість обладнання було поставлено як гуманітарну допомогу від урядів інших країн.

«Повномасштабна війна, розв’язана росією, переорієнтувала наші пріоритети, але не зупинила подальшого розвитку системи охорони здоров’я та модернізації лікарень. Міністерство активно включилося в допомогу органам місцевого самоврядування та за допомогою коштів державного бюджету, проектів Світового банку, Глобального фонду та коштів рахунку UNITED24, закупило значну частину обладнання, щоб у лікарнях могли реагувати на виклики, спровоковані повномасштабним вторгненням Росії. Але зараз міністерство акцентує увагу і власників лікарень, відповідальних за покращення матеріально-технічної бази, та генеральних директорів лікарень, які накопичують кошти від сплати НЗСУ, на пріоритетності закупівлі обладнання та витратних матеріалів для надання належної медичної допомоги», — зазначив Віктор Ляшко.

Всього з початку повномасштабної війни до лікарень Дніпропетровської області вже доставлено та розподілено понад 270 одиниць медичного обладнання та приладів. Крім того, до медустанов поставлено понад 3 000 комплектуючих та витратних матеріалів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *