На Дніпропетровщині матроса засудили за загрозу вбивству офіцеру

Уродженця смт Велика Березовиця Тернопільського району призвали на військову службу у березні 2022 року. У середині липня у місці тимчасової дислокації військової частини матрос вживав алкогольні напої. У стані сп’яніння звернувся до майора з проханням надати йому можливість вибути у звільнення. Офіцер відмовив йому і помітив, що за пияцтво йому загрожує адміністративна відповідальність.
Матрос, усвідомлюючи, що начальник зробив йому обґрунтоване зауваження, вступив у відкритий конфлікт із майором. Він вирішив погрожувати йому вбивством.
Одразу після відмови майора надати йому звільнення, у присутності інших військовослужбовців частини висловив загрозу застрелити його з АК-74. У ході цього він неодноразово спрямовував зброю у бік потерпілого. Далі він зробив постріл у напрямку майора, потрапивши до пішохідної доріжки.
Чоловіку вручили підозру за ч.4 ст.405 КК. Матрос визнав провину у злочині. Він підписав угоду зі слідством. Суд призначив йому покарання у вигляді взяття під варту на гауптвахті. Обвинувачений проведе там півроку.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *