Під Кам’янським чоловік намагався підкупити поліцейського

У Петриківці судитимуть місцевого мешканця за спробу підкупу співробітника поліції. За керування транспортним засобом у стані сп’яніння 37-річний чоловік намагався уникнути адміністративної відповідальності за 10 тисяч гривень.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровської області.

Під час патрулювання території Петриківської сільради поліцейські сектори реагування патрульної поліції відділення поліції №10 Дніпровського районного управління поліції зупинили автомобіль Chevrolet Aveo. Під час перевірки авто правоохоронці виявили технічну несправність автомобіля. А також поліцейські помітили, що 37-річний водій автомобіля веде себе підозріло, як з’ясувалося, чоловік перебував за кермом з явними ознаками сп’яніння.

На місці події, щоб уникнути адміністративної відповідальності, водій запропонував поліцейським хабар. Правоохоронці попередили його про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, проте чоловік поклав гроші у службовий автомобіль патрульного екіпажу. За керування автомобілем у стані сп’яніння щодо водія поліцейські винесли ухвалу за ч. 1 ст. 130 (управління транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції) та ч. 2 ст. 122 (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На пропозицію хабара слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу України та 9 вересня за погодженням зі Слобожанською окружною прокуратурою повідомили чоловіка про підозру та після проведення необхідних слідчих дій направили справу до суду. Чоловік може загрожувати до 4 років позбавлення волі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *