До уваги кам’янчан: у Дії з’являться нові послуги

Міністерство цифрової трансформації готує до запуску купівлю військових облігацій через “Дію”. Також вже готова технічна частина для запровадження онлайн-розмитнення автомобіля, проте для цього Верховна Рада має ухвалити відповідний законопроект.

Про це повідомив в інтерв’ю НВ міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Ми запускаємо військові облігації – люди зможуть купити їх у “Дії” і навіть заробити на цьому, доки їхні гроші будуть використовуватися для потреб ЗСУ. Далі, вже у жовтні, ми плануємо запустити пільгову іпотеку – через кілька кліків у “Дії” можна буде надіслати заяву та отримати документ про те, що ви можете взяти цей кредит”, – розповів Федоров.

Також у розробці знаходиться онлайн-дозвіл на виїзд дитини за кордон без послуг нотаріуса. Однією з ключових послуг міністр назвав реєстрацію та перереєстрацію авто в режимі онлайн, що також має антикорупційні цілі.

Крім того, Федоров анонсував онлайн-рішення для судової та соціальної сфер.

“Хочемо зробити всі соцпослуги автоматичними, без чиновників та в онлайн. Від оформлення статусу ВПО до отримання пенсій та встановлення інвалідності. Це дуже важка системна реформа, тому що вимагає створення єдиної інформаційної бази”, – каже міністр.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *