У Кам’янському упорядковують історичний парк

Про це повідомив прес-центр “Каметсталі”.

«Рання осінь – саме час для наведення порядку та прибирання листя, яке вже починає вкривати землю золотавим килимом. Традиційно навесні та восени проводяться масштабні заходи з озеленення та впорядкування територій.
В рамках проєкту «Дбаємо разом», який проводить Зелений центр Метінвесту, вже тиждень співробітники Каметсталь приводять до ладу парк перед будівлею заводоуправління металургійного комбінату. Понад 30 співробітників підприємства фарбують огорожу, підстригають зелені насадження, прибирають опале листя.
За словами координатора громадської спілки “Зелений центр Метінвест” Вікторії Кошманової, у Кам’янському такі заходи вже стали традиційними. Починаючи з весни, проведено понад 10 акцій, до яких долучилися більше 200 волонтерів. За їх участю наводили лад у гуртожитках та шелтерах для переселенців, впорядковували території міста навколо цих будівель, а також висаджували рослини поруч з медико-санітарної частини Каметсталь.
Для вимушених переселенців з Маріуполя та Авдіївки, які на той час тільки приїжджали, було дуже потрібно не замикатися в собі, адаптуватися до нових реалій. Заходи Зеленого центру Метінвесту надавали їм можливість відволіктися від сумних думок, познайомитися з колегами, поспілкуватися, налагодити контакти. Так, мешканці «Лісової казки» активно виходили на акції з прибирання території та приведення до ладу ігрових майданчиків. Взагалі, у людей є потреба разом робити щось корисне. А тому подібні заходи будуть проходити і надалі. Зокрема, планується відвідати заміські бази, де проживають вимушені переселенці та підготувати до зимового періоду кімнати для дозвілля дітей.
Директор з персоналу та соціальних питань Каметсталь Іван Голтвенко зазначає, що парк біля будівлі заводоуправління можна назвати візитною карткою підприємства, навіть місцем сили. Сюди залюбки навідуються молодята у весільному кортежі. Городяни і гості міста під час прогулянок старою частиною міста милуються зеленою зоною та клумбами.
Спільно із Зеленим центром Метінвесту та завдяки турботливим невтомним рукам металургів в цьому чудовому парку створюється атмосфера затишку і комфорту. А у найближчих планах – встановити лави, щоб відвідувачам парку було ще зручніше, та полагодити тротуарну плитку.
Попри всі складнощі, команда Каметсталь продовжує працювати та наводить лад в одному з найвідоміших куточків нашого міста, де все дихає історією», – говориться в повідомленні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *