Музей історії міста готує книгу про відомого кам’янчанина

Музей історії Кам’янського готує книгу про поета, письменника, журналіста, громадського діяча Володимира Івановича Сіренка.

Про це повідомила директор музею Наталія Буланова.

До написання збірки спогадів запрошуються усі, хто знав Володимира Івановича.

Понад 60 років життя Володимир Сіренко віддав творчу діяльність. Друкувався у місцевих та центральних газетах, журналах, збірниках та альманахах. Автор численних поетичних та прозових книг. Очолював міську літературну студію «Смолоскип». Творчий шлях Володимира Сиренка був нелегким. 1967 року за написання «ідейно шкідливих» віршів, оборону української мови та культури його було виключено з партії, знято з посади редактора газети. За дисидентство та правозахисну діяльність понад двадцять років зазнавав переслідувань, у 1985 році був засуджений та засланий під Астрахань. Після реабілітації працював на Дніпропетровському обласному телебаченні.

Володимир Сіренко був членом Національної спілки письменників України, лауреатом літературної премії «Благовіст», кавалером ордена «За заслуги» ІІІ ступеня. Усім серцем він вболівав за долю України, закликав берегти рідну мову, до останніх днів брав активну участь у громадському житті міста. Пішов з життя художник слова у 2015 році. Наступного року вулиця Локтюхова, на якій мешкав письменник, була названа його ім’ям, а на будинку № 8, де розташовувалася його квартира, – встановлена ​​меморіальна дошка.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *