Пункти щеплення на Дніпропетровщині отримали нову партію вакцини від COVID-19

Нова партія вакцини від COVID-19 прибула до пунктів щеплення Дніпропетровщини. Це понад 40 тис доз препарату Comirnaty від Pfizer/BioNTech. Імунізуватися можна безкоштовно. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«В даний час в області, як і у всій країні, зросла захворюваність на COVID-19. Щодня ми фіксуємо понад 400 нових випадків. Люди активно вакцинуються. Тільки за вчора ми зробили понад 3 тисячі щеплень», – зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВ Тетяна Квітницька.

Вона каже, що вакцини вистачає, а її запаси постійно поповнюються. Тепер за згодою батьків можна щепити дитину від 5 років. Спочатку потрібно звернутися до сімейного лікаря чи педіатра. Медпрацівник проконсультує з протипоказань та огляне малюків. До того ж, погодить із календарем рутинних щеплень.

Вакцинують дітей препаратом Comirnaty під наглядом батьків. Підліток старше 14 років може прийти до пункту щеплення самостійно. На даний час на Дніпропетровщині працює 21 центр масової вакцинації, 199 пунктів щеплення та 60 мобільних бригад. Там є понад 307 000 доз вакцин. На вибір доступні препарати Comirnaty від Pfizer/BioNTech, CoronaVac та Janssen від Johnson & Johnson. Прищепити можна безкоштовно. Загалом в області зробили понад 3 млн. щеплень від COVID-19. Першу бустерну дозу отримали понад 238 тис. мешканців, другу – майже 2,9 тис. осіб.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *