Categories: Економіка

До уваги кам’янчан: яйця злетять до кінця року до 50 гривень

Ціни на продукти з жовтня знову почнуть підвищуватись і до кінця року очікується подорожчання за багатьма позиціями. Експерти прогнозують подорожчання яєць майже вдвічі.

Про це розповів голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в ефірі марафону на “Суспільному”.

Як зазначає експерт, у серпні та вересні ціни на продукти були найнижчими, а з жовтня вони знову почнуть поступово зростати. Зокрема, подорожчають молочні продукти, овочі та яйця.

“Якщо подивимося на вартість наприкінці року і на початку весни, коли будуть найбільші ціни і по “молочці”, і по овочах, то якщо говорить про яйця, то до кінця року ми побачимо ціну за 50 гривень (за десяток – ред.) .).На картоплю та овочі борщового набору, то найбільша ціна буде наприкінці зими – на початку весни, швидше за все, картопля приблизно по 30 гривень (за кг – ред.)”, – розповів Дорошенко.

Він додав, що найбільше зростання цін спостерігалося у перші чотири місяці війни. Далі ціни також зростали, але вже меншими темпами.

Дорошенко наголосив, що потрібно звертати увагу і на курс долара, оскільки “коли він 42 чи 48 – це є різниця для виробника та імпортера”. А більшість овочів імпортуватиметься в Україну, як і було цього року. Варто чекати на підвищення цін і на молочну продукцію.

“Дефіциту точно не буде, хоча бачимо, що багато продуктів, у тому числі сири або продукти з великим терміном зберігання, завозяться з Європи. Тому, коли не вистачатиме власного молока для переробки, матимемо більшу кількість європейської продукції за європейськими цінами. Але молочна продукція в Україні вже кілька років коштує дорожче, ніж у Європі, тому зростати нема куди, якщо не зростатиме курс валют”, – пояснив експерт.

Олена

Recent Posts

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

11 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

12 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

12 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

13 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

13 години ago

Гай Річі готує новий фільм

Режисер Гай Річі зніме фільм Wife and Dog ("Дружина і собака"), який, як і його…

14 години ago