У Кам’янському подешевшала гречка

Ще кілька місяців тому в Кам’янському був ажіотаж навкологречки, потім ближче до кінця літа ціни на неї встановилися приблизно в районі 90-100 гривень за кілограм або 85-90 за 800 грам.

І ось на Центральному ринку наш журналіст побачив, що у продажу з’явилася гречка у 800-грамових упаковках, яка продається за ціною 50-55 гривень. Таким чином, ця популярна крупа в цінах загалом зрівнялася з рисом та макаронними виробами, які останнім часом значно подорожчали. Щоправда, назва у недорогої гречки вельми незвичайною для нашого часу – Байкальська. Заради справедливості зазначимо, що це слово написано українською мовою, і виробник цілком наш – підприємства Дніпра та Вінниці. Звідки з’явилася така назва, реалізатори не змогли пояснити. Як знати, може, залишилося ще з часів СРСР, а у нинішніх виробників поки що не дійшли руки до дерусифікації. Справді, займатися реальним виробництвом та насиченням ринку – це вам не вулиці переінакшувати.

варус 1

варус 2

атб гречка

Що стосується супермаркетів, там поки що такого зниження цін не спостерігається. У Варусі гречка кількох видів, в АТБ – одного “Розумний вибір”, але за акцією – по 74,90 за кілограм, або якщо з карткою АТБ, то 71,16.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *