У школах Кам’янського пройшли “Осінні ярмарки”

23 вересня, у багатьох школах Кам’янського відбувся традиційний Осінній ярмарок.

Це свято щорічно проводять у школах та дитячих садках міста. Два минулі роки такі масові урочистості у школах не проводилося, щоб уникнути великого скупчення людей та дотримання коронавірусних карантинних заходів. А цього року свято таки вирішили провести, і воно співпало з днем осіннього рівнодення, що зробило його ще більш символічним.

женщина

девочка

На відкритих майданчиках перед навчальними закладами школярі торгували домашньою випічкою, різноманітними смаколиками та виробами ручної роботи. Завітати на ярмарок могли не лише школярі та їхні батьки, а й усі охочі городяни, а їх було чимало. Гостей розважали піснями, танцями та пригощали гарячою польовою кашею. Здавалося, навіть по-літньому тепле сонце раділо святу та піднімало настрій.

женщина

Нинішнього року змінилася лише одна традиція цієї осінньої урочистості. Раніше усі виручені на ярмарку гроші школи витрачали на власні потреби: набували навчального чи спортивного інвентарю, оновлювали класи. Цього року одноголосно було вирішено віддати всю зібрану суму на підтримку ЗСУ. Адже школярі, їхні батьки та адміністрація шкіл точно знають, завдяки кому ми маємо відносно спокійне життя, і діти можуть продовжувати навчання.

дети

банка

дети

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *