Categories: Це цікаво

Рецепт дня: баклажани по-корейськи

рецБаклажани – це овоч, який ми часто недооцінюємо. Але з нього можна приготувати десятки чудових страв: простих та вишуканих одночасно. Наприклад, корейський салат із баклажанів. Гостра пікантна закуска для любителів східних страв. Приготування баклажанів по-корейськи повинні засвоїти всі, хто гордо називає себе гурманом.

Корейські страви дивовижні та незвичайні для нашої людини. Чого тільки варті мариновані курячі шлуночки під назвою «хе». Нехай приготування баклажанів по-корейськи і не отримало своєї окремої назви, але це дуже смачний та гострий салат.  Пропонуємо розпочати приготування разом.

Складові

600 г баклажанів, 1 цибуля, 150 г кольорового солодкого перцю, 1–2 моркви, 4–5 зубчиків часнику, 0,2 г гострого свіжого перцю, 1 ч. л. коріандру, 6-8 шт. перцю горошком, 1 ст. л. кунжутного насіння, 1 ст. л. яблучного оцту, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду, 80 мл рослинної олії, 1 ст. л. солі, 4 ст. л. петрушки та кінзи.

Приготування

Баклажани помий і відріж кінчики. Овочі розріж навпіл, а потім ще на чверті. Якщо баклажан дуже великий і м’який, середину з насінням можна видалити. Потім подрібніть овоч соломкою, але так, щоб на кожному шматочку залишилася шкірка.

Баклажани посоли та перемішай. Переклади їх у сито і постав у миску. Зверху встановіть гніт, щоб з овочів стік сік. Залиш на 1-2 години. Потім промокни їх паперовим рушником, щоб овочі були сухими.

Підготуй інші овочі. Моркву натри на тертці для корейської моркви. Кільця цибулі розріж на 4 частини. Перець – великою соломкою. Гіркий перець – півкільцями. Також подрібни часник. Дрібно нарубай зелень.

На розігріту сковороду вилий олію. Баклажани ще раз промокни і відправ на сковороду. Обсмажувати їх потрібно порціями в один шар на сильному вогні протягом 2-3 хвилин пару разів перемішуючи.

У ступку висип чорний перець і коріандр і подрібни. Висип спеції та гострий червоний перець на розігріту сковороду. Туди ж відправ цибулю. Пасеруй протягом 1 хвилини. Потім додай на сковороду моркву. Перемішай і тушкуй ще 30 секунд. Овочі переклади в миску до баклажанів.

До тушкованих овочів висип часник, різнобарвний перець та зелень. Полий оцтом, соєвим соусом, медом. Кунжутне насіння злегка просмаж на сковороді і теж відправь у салат. Перемішай.

Салат накрий тарілкою та постав у холодильник на 2–4 години. Потім можеш подавати до столу або вкладати в банки за власним бажанням.

Олена

Recent Posts

Чергова автівка прямує з Кам’янського на фронт (відео)

Про допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "Разом із громадською організацією «Бджола» передали автомобіль для…

3 години ago

Військовий, викладач художньої школи Камʼянського отримав важке поранення

Сьогодні стало відомо, що кам’янський художник і викладач Художньої школи ім. Роберта Лісовського, а тепер…

4 години ago

Метінвест відзначив пенсіонерів Каметсталі за вагомий внесок у допомогу захисникам

З нагоди Міжнародного дня волонтера у Кривому Розі відзначили пенсіонерів Каметсталі, які з перших днів…

5 години ago

У Кам’янському відбувся відкритий Кубок з кіокушин-кан карате-до

З 20 по 21 грудня в Кам’янському проходив 17-й відкритий Кубок з кіокушин-кан карате-до “Шлях…

5 години ago

Музей Кам’янського оцифровує мистецьку спадщину

Подробицями поділилися у Муззеї історії Кам’янського. "Пам’ятаєте, нещодавно ми розповідали про старт масштабного проєкту з…

6 години ago

Оля Полякова у блискучій мінісукні заспівала про “Жінку Сніжинку” (відео)

Українська співачка Оля Полякова не залишила прихильників без приємних сюрпризів до Нового року. Виконавиця випустила запальну пісню,…

6 години ago