Categories: Це цікаво

Рецепт дня: баклажани по-корейськи

рецБаклажани – це овоч, який ми часто недооцінюємо. Але з нього можна приготувати десятки чудових страв: простих та вишуканих одночасно. Наприклад, корейський салат із баклажанів. Гостра пікантна закуска для любителів східних страв. Приготування баклажанів по-корейськи повинні засвоїти всі, хто гордо називає себе гурманом.

Корейські страви дивовижні та незвичайні для нашої людини. Чого тільки варті мариновані курячі шлуночки під назвою «хе». Нехай приготування баклажанів по-корейськи і не отримало своєї окремої назви, але це дуже смачний та гострий салат.  Пропонуємо розпочати приготування разом.

Складові

600 г баклажанів, 1 цибуля, 150 г кольорового солодкого перцю, 1–2 моркви, 4–5 зубчиків часнику, 0,2 г гострого свіжого перцю, 1 ч. л. коріандру, 6-8 шт. перцю горошком, 1 ст. л. кунжутного насіння, 1 ст. л. яблучного оцту, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду, 80 мл рослинної олії, 1 ст. л. солі, 4 ст. л. петрушки та кінзи.

Приготування

Баклажани помий і відріж кінчики. Овочі розріж навпіл, а потім ще на чверті. Якщо баклажан дуже великий і м’який, середину з насінням можна видалити. Потім подрібніть овоч соломкою, але так, щоб на кожному шматочку залишилася шкірка.

Баклажани посоли та перемішай. Переклади їх у сито і постав у миску. Зверху встановіть гніт, щоб з овочів стік сік. Залиш на 1-2 години. Потім промокни їх паперовим рушником, щоб овочі були сухими.

Підготуй інші овочі. Моркву натри на тертці для корейської моркви. Кільця цибулі розріж на 4 частини. Перець – великою соломкою. Гіркий перець – півкільцями. Також подрібни часник. Дрібно нарубай зелень.

На розігріту сковороду вилий олію. Баклажани ще раз промокни і відправ на сковороду. Обсмажувати їх потрібно порціями в один шар на сильному вогні протягом 2-3 хвилин пару разів перемішуючи.

У ступку висип чорний перець і коріандр і подрібни. Висип спеції та гострий червоний перець на розігріту сковороду. Туди ж відправ цибулю. Пасеруй протягом 1 хвилини. Потім додай на сковороду моркву. Перемішай і тушкуй ще 30 секунд. Овочі переклади в миску до баклажанів.

До тушкованих овочів висип часник, різнобарвний перець та зелень. Полий оцтом, соєвим соусом, медом. Кунжутне насіння злегка просмаж на сковороді і теж відправь у салат. Перемішай.

Салат накрий тарілкою та постав у холодильник на 2–4 години. Потім можеш подавати до столу або вкладати в банки за власним бажанням.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

9 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

11 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

12 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

12 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

13 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

13 години ago