Categories: Це цікаво

Рецепт дня: баклажани по-корейськи

рецБаклажани – це овоч, який ми часто недооцінюємо. Але з нього можна приготувати десятки чудових страв: простих та вишуканих одночасно. Наприклад, корейський салат із баклажанів. Гостра пікантна закуска для любителів східних страв. Приготування баклажанів по-корейськи повинні засвоїти всі, хто гордо називає себе гурманом.

Корейські страви дивовижні та незвичайні для нашої людини. Чого тільки варті мариновані курячі шлуночки під назвою «хе». Нехай приготування баклажанів по-корейськи і не отримало своєї окремої назви, але це дуже смачний та гострий салат.  Пропонуємо розпочати приготування разом.

Складові

600 г баклажанів, 1 цибуля, 150 г кольорового солодкого перцю, 1–2 моркви, 4–5 зубчиків часнику, 0,2 г гострого свіжого перцю, 1 ч. л. коріандру, 6-8 шт. перцю горошком, 1 ст. л. кунжутного насіння, 1 ст. л. яблучного оцту, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду, 80 мл рослинної олії, 1 ст. л. солі, 4 ст. л. петрушки та кінзи.

Приготування

Баклажани помий і відріж кінчики. Овочі розріж навпіл, а потім ще на чверті. Якщо баклажан дуже великий і м’який, середину з насінням можна видалити. Потім подрібніть овоч соломкою, але так, щоб на кожному шматочку залишилася шкірка.

Баклажани посоли та перемішай. Переклади їх у сито і постав у миску. Зверху встановіть гніт, щоб з овочів стік сік. Залиш на 1-2 години. Потім промокни їх паперовим рушником, щоб овочі були сухими.

Підготуй інші овочі. Моркву натри на тертці для корейської моркви. Кільця цибулі розріж на 4 частини. Перець – великою соломкою. Гіркий перець – півкільцями. Також подрібни часник. Дрібно нарубай зелень.

На розігріту сковороду вилий олію. Баклажани ще раз промокни і відправ на сковороду. Обсмажувати їх потрібно порціями в один шар на сильному вогні протягом 2-3 хвилин пару разів перемішуючи.

У ступку висип чорний перець і коріандр і подрібни. Висип спеції та гострий червоний перець на розігріту сковороду. Туди ж відправ цибулю. Пасеруй протягом 1 хвилини. Потім додай на сковороду моркву. Перемішай і тушкуй ще 30 секунд. Овочі переклади в миску до баклажанів.

До тушкованих овочів висип часник, різнобарвний перець та зелень. Полий оцтом, соєвим соусом, медом. Кунжутне насіння злегка просмаж на сковороді і теж відправь у салат. Перемішай.

Салат накрий тарілкою та постав у холодильник на 2–4 години. Потім можеш подавати до столу або вкладати в банки за власним бажанням.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському пройдуть громадські слухання щодо роботи КП “Транспорт”

З метою врахування громадської думки при підготовці проєктів програмних документів, на виконання розпорядження від 27.10.2025…

31 хв. ago

Каратисти Кам’янського стали призерами Кубку України в Дніпрі

1 листопада у світі карате відбулася знакова подія всеукраїнського масштабу: у місті Дніпро пройшов відкритий…

59 хв. ago

Рецепт дня: Ніжний кавовий торт

У світі існує безліч смачних десертів, а їхнє приготування може стати справжньою медитацією. Гарним варіантом,…

1 годину ago

У Дніпрі розшукують дівчину-підлітка

Поліція Дніпра розшукує 14-річну Поліну Овсієнко. 1 листопада дівчина пішла з місця мешкання в Самарському…

2 години ago

Кам’янчани перемогли на Кубку з кікбоксингу пам’яті Віталія Лідовського

1 листопада у спортивному залі КФКФВ відбувся Кубок з кікбоксингу WPKA пам’яті Віталія Лідовського, який…

2 години ago

Netflix показав новий трейлер 5-го сезону “Дивних див”: що очікувати від фіналу

Стримінговий сервіс Netflix оприлюднив трейлер довгоочікуваного п'ятого сезону серіалу "Дивні дива", який стане фінальним. Сезон бути розділено…

2 години ago