Categories: Це цікаво

Рецепт дня: баклажани по-корейськи

рецБаклажани – це овоч, який ми часто недооцінюємо. Але з нього можна приготувати десятки чудових страв: простих та вишуканих одночасно. Наприклад, корейський салат із баклажанів. Гостра пікантна закуска для любителів східних страв. Приготування баклажанів по-корейськи повинні засвоїти всі, хто гордо називає себе гурманом.

Корейські страви дивовижні та незвичайні для нашої людини. Чого тільки варті мариновані курячі шлуночки під назвою «хе». Нехай приготування баклажанів по-корейськи і не отримало своєї окремої назви, але це дуже смачний та гострий салат.  Пропонуємо розпочати приготування разом.

Складові

600 г баклажанів, 1 цибуля, 150 г кольорового солодкого перцю, 1–2 моркви, 4–5 зубчиків часнику, 0,2 г гострого свіжого перцю, 1 ч. л. коріандру, 6-8 шт. перцю горошком, 1 ст. л. кунжутного насіння, 1 ст. л. яблучного оцту, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду, 80 мл рослинної олії, 1 ст. л. солі, 4 ст. л. петрушки та кінзи.

Приготування

Баклажани помий і відріж кінчики. Овочі розріж навпіл, а потім ще на чверті. Якщо баклажан дуже великий і м’який, середину з насінням можна видалити. Потім подрібніть овоч соломкою, але так, щоб на кожному шматочку залишилася шкірка.

Баклажани посоли та перемішай. Переклади їх у сито і постав у миску. Зверху встановіть гніт, щоб з овочів стік сік. Залиш на 1-2 години. Потім промокни їх паперовим рушником, щоб овочі були сухими.

Підготуй інші овочі. Моркву натри на тертці для корейської моркви. Кільця цибулі розріж на 4 частини. Перець – великою соломкою. Гіркий перець – півкільцями. Також подрібни часник. Дрібно нарубай зелень.

На розігріту сковороду вилий олію. Баклажани ще раз промокни і відправ на сковороду. Обсмажувати їх потрібно порціями в один шар на сильному вогні протягом 2-3 хвилин пару разів перемішуючи.

У ступку висип чорний перець і коріандр і подрібни. Висип спеції та гострий червоний перець на розігріту сковороду. Туди ж відправ цибулю. Пасеруй протягом 1 хвилини. Потім додай на сковороду моркву. Перемішай і тушкуй ще 30 секунд. Овочі переклади в миску до баклажанів.

До тушкованих овочів висип часник, різнобарвний перець та зелень. Полий оцтом, соєвим соусом, медом. Кунжутне насіння злегка просмаж на сковороді і теж відправь у салат. Перемішай.

Салат накрий тарілкою та постав у холодильник на 2–4 години. Потім можеш подавати до столу або вкладати в банки за власним бажанням.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському стартував новий сезон творчого проєкту “АРТ-терапія – лікуємо мистецтвом” (відео)

 Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "У Кам’янському стартував новий сезон унікального для України…

3 години ago

Під Дніпром спіймали водія з підробленим посвідченням

Патрульні Дніпропетровської області виявляють підроблені водійські посвідчення. Таке посвідчення виявили під час патрулювання у місті…

8 години ago

У Кам’янському поліцейські затримали збувача наркотиків

В результаті проведених оперативних заходів правоохоронці викрили 30-річного чоловіка, який займався збутом наркотичних речовин на…

9 години ago

У Дніпрі водійка Audi протаранила Citroen, Honda і Tesla на парковці

5 червня на паркувальному майданчику на площі Героїв Майдану у Дніпрі сталася ДТП. Там водійка…

9 години ago

СБУ затримала агентів фсб, які готували теракти у Дніпрі

Контррозвідка Служби безпеки запобігла терактам, які на замовлення російських спецслужб мали відбутися у Дніпропетровській та…

10 години ago

Відомий український співак заявив про мобілізацію й показався у військовій формі

Український співак MYKYTA LOMAKIN, який став відомим завдяки участі у шоу "Х-фактор", вступив до лав ЗСУ.…

10 години ago