Categories: Це цікаво

Рецепт дня: баклажани по-корейськи

рецБаклажани – це овоч, який ми часто недооцінюємо. Але з нього можна приготувати десятки чудових страв: простих та вишуканих одночасно. Наприклад, корейський салат із баклажанів. Гостра пікантна закуска для любителів східних страв. Приготування баклажанів по-корейськи повинні засвоїти всі, хто гордо називає себе гурманом.

Корейські страви дивовижні та незвичайні для нашої людини. Чого тільки варті мариновані курячі шлуночки під назвою «хе». Нехай приготування баклажанів по-корейськи і не отримало своєї окремої назви, але це дуже смачний та гострий салат.  Пропонуємо розпочати приготування разом.

Складові

600 г баклажанів, 1 цибуля, 150 г кольорового солодкого перцю, 1–2 моркви, 4–5 зубчиків часнику, 0,2 г гострого свіжого перцю, 1 ч. л. коріандру, 6-8 шт. перцю горошком, 1 ст. л. кунжутного насіння, 1 ст. л. яблучного оцту, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду, 80 мл рослинної олії, 1 ст. л. солі, 4 ст. л. петрушки та кінзи.

Приготування

Баклажани помий і відріж кінчики. Овочі розріж навпіл, а потім ще на чверті. Якщо баклажан дуже великий і м’який, середину з насінням можна видалити. Потім подрібніть овоч соломкою, але так, щоб на кожному шматочку залишилася шкірка.

Баклажани посоли та перемішай. Переклади їх у сито і постав у миску. Зверху встановіть гніт, щоб з овочів стік сік. Залиш на 1-2 години. Потім промокни їх паперовим рушником, щоб овочі були сухими.

Підготуй інші овочі. Моркву натри на тертці для корейської моркви. Кільця цибулі розріж на 4 частини. Перець – великою соломкою. Гіркий перець – півкільцями. Також подрібни часник. Дрібно нарубай зелень.

На розігріту сковороду вилий олію. Баклажани ще раз промокни і відправ на сковороду. Обсмажувати їх потрібно порціями в один шар на сильному вогні протягом 2-3 хвилин пару разів перемішуючи.

У ступку висип чорний перець і коріандр і подрібни. Висип спеції та гострий червоний перець на розігріту сковороду. Туди ж відправ цибулю. Пасеруй протягом 1 хвилини. Потім додай на сковороду моркву. Перемішай і тушкуй ще 30 секунд. Овочі переклади в миску до баклажанів.

До тушкованих овочів висип часник, різнобарвний перець та зелень. Полий оцтом, соєвим соусом, медом. Кунжутне насіння злегка просмаж на сковороді і теж відправь у салат. Перемішай.

Салат накрий тарілкою та постав у холодильник на 2–4 години. Потім можеш подавати до столу або вкладати в банки за власним бажанням.

Олена

Recent Posts

Рецепт дня: Ароматний плов з куркою

Плов - це смачна страва, яка походить з країн Середньої Азії. З часом він став…

7 хв. ago

У сусідній з Дніпропетровщиною області розшукували жорстокого вбивцю

В області, що межує з Дніпропетровщиною, розшукували небезпечного вбивцю. Про це повідомляє "Дніпро Оперативний". Жорстоке…

23 хв. ago

До уваги кам’янчан: поліція попереджає про шахрайські схеми в месенджерах

Щоб отримати гроші, шахраї можуть вдаватися до обману через фальшиві чат-боти у Telegram. Зловмисники створюють…

29 хв. ago

Комунальники ліквідовують наслідки вчорашньої атаки на Кам’янське

Вночі 29 липня Кам’янське знову зазнало ворожого ракетного удару. Внаслідок обстрілу пошкоджено 49 багатоквартирних будинків…

37 хв. ago

Відомий український музикант пішов добровольцем на війну

Український художник і музикант Мар’ян Пирожок тепер у лавах Збройних сил України. Лідер гурту "Пиріг і Батіг"…

1 годину ago

Ця ягода омолоджує організм та захищає від хвороб

Лохина - не тільки суперягода літа, а й джерело антиоксидантів і вітамінів, які зміцнюють імунітет…

2 години ago