Так, за даними Мінфіну, середня ціна свинячої грудинки підвищилася з 144,89 грн/кг до 158,71 грн/кг, лопатка подорожчала з 139,79 грн/кг до 155,34 грн/кг. Ошийок додав у ціні зі 189,54 грн/кг до 213,35 грн/кг. Вартість ребер підвищилася з 144,90 грн/кг до 163,96 грн/кг, підчеревка з 141,92 грн/кг до 161,97 грн/кг, а шашлика із 152,93 грн/кг до 162,69 грн/кг .
Зазначимо, що виробництво свинини в Україні орієнтоване переважно на внутрішній ринок, тому ціни на цей вид м’яса за місяць суттєво зросли. Причина – вплив ринкових чинників та інфляції, як та інші продукти.
Нагадаємо, за прогнозами експертів, узимку на українців чекає дуже серйозний період зростання цін на продукти.
Як повідомляв УНІАН, раніше експерти зазначали, що через окупацію Півдня України можуть зрости ціни на імпортні овочі та фрукти: томати, огірки та різновиди кісточкових, які завозили з Туреччини, Польщі та Балканського півострова.
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Обстріли з РСЗВ «Град» та важкої артилерії, застосування…
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Ніч у Кам’янському минула без тривог та надзвичайних…
У Дніпрі виявили автомобіль у розшуку. Учора на вулиці Лозовій патрульні помітили припаркований на узбіччі…
Поліція Кривого Рогу затримала чоловіків, причетних до трьох тяжких злочинів. Фігуранти вчинили розбійний напад на…
Ввечері у п'ятницю, 6 червня, у Дніпрі на вулиці Вітчизняній повністю згорів мотоцикл. Про це…
Найближчими днями буде переважно суха та спекотна погода. Лише подекуди пройдуть короткочасні дощі. Втім, уже…